© 2010–2020 Millas Mat

Kikert og linseburgere

min første vegetarburger

Vi burde alle spise mer vegetarmat og disse burgerne er lette å like. Legg de i burgerbrød med frisk salat, chilisaus, tomater, friske spirer og løk og kos deg med supergod samvittighet. Server gjerne raita til som dressing eller litt lettrømme tilsatt friske hakkede urter. Bare husk at disse vegetarburgere ikke egner seg til grilling så bruk en teflonpanne til steking. På en grill vil de lett løse seg opp. Du kan også spise disse sammen med couscous eller pakke de inn i myke tortillalefser som en wrap. Linser og kikerter er supermat, de metter og inneholder bare gode ting for kroppen.

Kikert og linseburgere

Ingredienser

250 gr røde kokte linser

en spiseskje vanlig olivenolje

to løk i skiver

en spiseskje Tandoori Masala

400 gr kikerter fra boks (godt avrent)

en spiseskje frisk revet ingefær

et egg

tre spiseskjeer frisk hakket koriander

to spiseskjeer frisk hakket persille

omlag 180 gr brødrasp eller panko

litt hvetemel til å vende burgerne i før steking

nøytral olje til steking

Kok linsene møre i en romslig kjele uten lokk i ca. ti minutter til de er møre og la de renne godt av seg. Varm olje i en panne og stek løken til den er myk. Tilsett tandoorikrydder og fres det i noen få minutter og la løken avkjøle seg litt.

Ha kikerter, halvparten av linsene, ingefær, egg og løk i en prosessor. Kjør det til en glatt mos og ha massen over i en bolle, tilsett resten av ingrediensene og vend de inn med en skje så massen får litt tekstur.

La farsen hvile i en halvtimes tid i kjøleskap og form ut åtte til ti små burgere, vend de i litt hvetemel og stek de pent gylne i pannen på medium varme med litt olje. Hold burgerne lune på et ildfast fat i ovnen ved 150 °C.