© 2010–2021 Millas Mat

Kikert og linseburgere med Tandoorikrydder

min første vegetarburger

Vi burde alle spise mer vegetarmat og disse burgerne er lette å like. Legg de i brød med frisk salat, avocado, mangochutney og reddiker og kos deg med supergod samvittighet. Bare husk at disse ikke egner seg til grilling så bruk en teflonpanne til steking. På en grill vil de lett løse seg opp. Du kan også spise disse sammen med couscous eller pakke de inn i myke tortillalefser som en wrap. Linser og kikerter er supermat, de metter og inneholder bare gode ting for kroppen.

Ingredienser

250 gr røde linser, kokt

en spiseskje vanlig olivenolje

to løk i skiver

en spiseskje Tandoori Masala

en boks (400 gr) kikerter, godt skylt

en spiseskje frisk revet ingefær

et egg

tre spiseskjeer frisk hakket koriander

to spiseskjeer frisk hakket persille

omlag 180 gr brødkrumme eller panko

----

hvetemel til panering

nøytral olje til steking

Kok linsene møre i en romslig kjele uten lokk i omlag ti minutter og la de renne godt av seg. Varm olje i en panne og stek løken til den er myk. Tilsett krydder og fres det i noen få minutter og la løken avkjøle seg litt.

Ha kikerter, halvparten av linsene, ingefær, egg og løk i en prosessor. Kjør det til en glatt mos og ha massen over i en bolle, tilsett resten av ingrediensene og vend de inn med en skje slik at burgerne får litt tekstur.

La farsen hvile i en halvtimes tid i kjøleskap og form deretter ut fire store eller åtte små burgere, vend de i litt hvetemel og stek de pent gylne i pannen med olje på medium varme olje. Hold burgerne lune på et ildfast fat i ovnen ved 150 °C mens du ordner med tilbehøret.

Rå burgere kan fryses i inntil tre mnd.