KFC Famous Bowl - min versjon

potetmos, chilimais og crispy kylling

Dette er min sunnere remake av en KFC-klassiker hvor den friterte kyllingen er byttet ut med en ovnsbakt variant. Jeg steker også maisen sammen med litt chili siden maisen er naturlig søt. Hvis du bestiller dette fra KFC følger det også med en biscuit. Vil du forsøke deg på slik finner du min gode autentiske sørstats-oppskrift her.

Ingredienser

gir to ferdige porsjoner:

en porsjon hjemmelaget potetmos tilsatt tre spiseskjeer rømme eller creme fraiche

125 gr maiskorn, stekt gylne i litt smør

chilipulver eller cayennepepper etter smak

en halv porsjon Ritzy kyllingnuggets

en finsnittet vårløk eller gressløk

en halv porsjon brun saus fra denne oppskriften

revet ost etter egen smak som Østavind eller Gruyère

Mariner kyllingen i kefir i non timer før du begynner på middagen. Du kan også marinere den over natten om det er mer praktisk.

Begynn med å skrelle potetene og sett de over til koking for å lage potetmosen. mens de koker fortsetter du med kyllingen og lager sausen.

Stek maisen gyllen i litt smør på pannen og krydre med chili når de nesten er ferdige. Hold de lune til resten av maten er klar.

Finn frem to passende boller eller dype tallerkener og fordel potetmosen i bunnen. Ha på litt av sausen og maiskornene og topp med den sprø kyllingen før du legger på mer mais og topper med frisk vårløk og revet ost. Server resten av sausen ved siden av de den som vil kan ta på mer.