Keema fra Korea

ris og kjøtt, helt enkelt

Korea er et vakkert land med en fantastisk matkultur og keema er et lettvint, sterkt og aromatisk lite vidunder av en rett. Keema finner du i mange land og spesielt i India er dette en populær rett. Den kan lages med kvernet kjøtt av okse, kylling, lam eller geit. De fleste asiatiske butikker selger Gochujang, en fermentert chilipaste som du trenger i denne koreanske varianten. Garner gjerne med et speilegg og server noen chips til som en sprø kontrast om du vil.

Ingredienser

gir ca. tre porsjoner:

150 gr basmati, jasminris eller sushiris

300-400 gr kjøttdeig av kylling eller okse

tre finsnittede vårløk

125 gr petit pois (små grønne erter)

en spiseskje peanøtt- eller solsikkeolje til steking

to spiseskjeer risvin, mirin eller sake

to spiseskjeer frisk hakket koriander

----

saus:

to spiseskjeer Gochujang (koreansk fermentert chilipaste)

en spiseskje nøytral honning (akasie)

en spiseskje risvin eller sake

to spiseskjeer lys soyasaus

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisningene på pakken og kok opp litt vann til ertene. Pisk sammen all ingrediensene til sausen og tilsett kjøttdeigen. La kjøttet marinere i noen minutter.

Hakk opp vårløken og hell ertene i en liten bolle, hell på kokende vann og la de ligge i to til tre minutter. Hell så av vannet og sett de til side. Varm opp oljen i en wok og tilsett erter og vårløk og la dette steke i tre til fire minutter på middels varme. Skru opp varmen og tilsett kjøttet. Rør godt for å løse opp kjøttet. Tilsett risvin sammen med fire spiseskjeer vann i bollen der kjøttet lå for å få med all sausen.

Når alt er gjennomvarmt mikser du inn den varme risen og anretter med frisk koriander og ønsket garnering.