© 2010–2020 Millas Mat

Keema Curry

lammecurry med spinat

Når det er ferskmalt lammekjøtt i butikken pleier jeg å kjøpe inn, pakke det om i halvkilos porsjoner og fryse ned - da kan jeg lage lammeretter når jeg vil. Denne oppskriften er på mange måter en klassisk indisk curry med alle de gode smakene fra det indiske kjøkken. Jeg runder den av med noen få spiseskjeer fløte mot slutten av koketiden men det er stengt tatt ikke nødvendig hvis man feks. ikke tåler laktose.

Ingredienser

smør og nøytral olje til steking

en stor finhakket løk

tre fedd finhakket hvitløk

en grovhakket grønn paprika

to røde chili eller en stor rød habanero

en spiseskje revet frisk ingefær

500 gr lammekjøttdeig (keema)

en teskje hver av: spisskumin, koriander, garam masala, kardemomme og gurkemeie

en spiseskje tomatpuré

en teskje sukker

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en dl vann (skyll ut av tomatboksen)

noen få spiseskjeer kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

200 gr fersk spinat

----

dampet basmatiris, frisk koriander, pistasjnøtter, yoghurt og naan til servering

Varm smør og olje i en gryte med tilhørende lokk og fres finhakket løk og grønn paprika. Når det hele er mykt og blankt rører du inn hvitløk og finhakket chili sammen med ingefæren. La det steke litt under jevnlig omrøring og tilsett kjøttet. Hakk det godt opp mens det stekes og like før det er helt brunt tilsetter du alle de tørre krydderiene. Rør det grundig inn og la det steke til det lukter godt.

Lag et lite rom i midten av gryten og tilsett tomatpureeen, la den steke i et par minutter før du rører den inn i kjøttet og hell over tomater og vann sammen med sukkeret. Kok opp og la curryen koke i en god time under lokk. Sjekk den innimellom om den trenger litt mer vann så den ikke koker tørr.

Tilsett vasket og renset spinat, bruk gjerne en salatslynge. Når spinaten har falt sammen rører du inn fløten og smaker det hele til med havsalt og pepper.

Server curryen garnert med koriander og nøtter. Øvrig tilbehør serveres ved siden av.

Om du ikke ønsker å bruke lam kan okse eller kylling brukes som erstatning. For en vegetarversjon kan du tilsette to bokser kokte kikerter.