© 2010–2020 Millas Mat

Katsucurry fra YO! Sushi

At det i det hele tatt finnes curryretter i det japanske kjøkken vil kanskje overraske noen, for forestillingen om at de kun spiser fiskeretter og sushi i dette landet er fortsatt en inngrodd forestilling her i Vesten. Men husk at landet bosetter over 127 millioner mennesker og japanerne er akkurat som oss, de liker variert mat og spiser slettes ikke fisk og sjømat hver eneste dag. I denne oppskriften er det viktig at du ikke bruker en for sterk curry for dette er ikke en typisk indisk curryrett, du skal bare ha en fin mild smak. Det som derimot er viktig i denne sausen er mirin, en søt risvin som du finner i de fleste butikkhyller der de andre asiatiske produktene står.

Katsucurry fra YO! Sushi

Ingredienser

middag for to:

to til tre medium store kyllingbrystfileter banket ned til jevn tykkelse på omlag en cm.

to spiseskjeer hvetemel

et stort sammenpisket egg

100 gr pankosmuler

----

katsusaus:

to spiseskjeer smør

en halv meget finhakket løk

en god spiseskje Mild Madras Curry

en drøy halv dl kyllingkraft

en spiseskje lys soyasaus

to spiseskjeer mirin (søt risvin)

en teskje maisenna utrørt i en spiseskje kaldt vann

nøytral olje til steking (solsikkeolje fungerer best)

havsalt og sort pepper etter smak

——

dampet fullkornsris eller sushiris til servering

finsnittet vårløk og sorte sesamfrø til garnering

Legg kyllingen mellom to ark med plastfolie og bank de ut med et kjevle eller en klubbe til de har jevn tykkelse på omlag en cm. og krydre de med litt havsalt. Sett en dyp panne på varmen og hell i så mye olje at det kommer et par cm. opp på kanten av pannen. Vend kyllingen først i hvetemel, deretter i egg og til sist i panko. Sjekk at oljen er varm nok før du legger i kjøttet og lar det steke i 5-7 minutter på hver side til de er pent gylne.

Sett over vann til risen og finsnitt vårløken. Ha i risen når vannet koker.

Mens kjøttet steker og risen koker begynner du med sausen. Ha smøret i en liten kjele. Når det freser godt har du i finhakket løk og freser den myk og blank. Rør inn curry og la det frese litt i smøret før du heller på kyllingkraft, soya og mirin og koker det hele opp. La det småkoke i omlag 10 minutter uten lokk og tilsett maisennablandingen. Kok opp på nytt og jevn sausen med litt ekstra kyllingkraft om den skulle bli for tykk. Smak til med havsalt og mer pepper om nødvendig.

Ikke glem kjøttet, når det er klart kan du holde det varmt på et ildfast fat i ovnen ved 140 °C.

Spre risen utover på en tallerken så den danner en liten “seng”. Kutt kyllingen i skiver og legg den oppå risen. Øs over saus og topp med vårløk og sesamfrø- så er det hele klart til servering.