© 2010–2021 Millas Mat

Katsucurry fra YO! Sushi

sprø panert pankokylling med ris og currysaus

At det i det hele tatt finnes curry i det japanske kjøkken vil kanskje overraske noen, for forestillingen om at de kun spiser fisk i dette landet er fortsatt en inngrodd forestilling her i vesten. Men husk at landet bosetter over 127 millioner mennesker og japanerne er akkurat som oss, de liker variert mat og spiser slettes ikke fisk og sjømat hver eneste dag. I denne oppskriften er det viktig at du ikke bruker en for sterk curry for dette er ikke en typisk indisk curryrett, du vil bare ha en fin mild smak. Det som derimot er viktig i denne sausen er mirin, en søt risvin som du finner i asiatiske butikker.

Ingredienser

middag for to:

to store kyllingbrystfileter banket ned til jevn tykkelse

to spiseskjeer hvetemel

et stort sammenpisket egg

100 gr panko (japansk brødkrumme)

nøytral olje til steking

----

katsusaus:

fire spiseskjeer smør

en finhakket løk

to gode spiseskjeer Hot Madras Curry

to til tre dl kyllingkraft

to spiseskjeer lys soyasaus

fire spiseskjeer mirin (søt risvin)

to teskjeer maisenna utrørt i en spiseskje kaldt vann

sort pepper etter smak

----

dampet ris eller sushiris til servering

finsnittet vårløk og sorte sesamfrø til garnering

Legg kyllingen mellom to ark med plastfolie og bank de ut med et kjevle eller en klubbe til de har jevn tykkelse på omlag en cm. og krydre de med litt havsalt. Sett en dyp panne på varmen og hell i så mye olje at det kommer et par cm. opp på kanten av pannen. Vend kyllingen først i hvetemel, deretter i egg og til sist i panko - vil du ha dobbel panering tar du den en ekstra gang i egg og avslutter med panko. Sjekk at oljen er varm nok før du legger i kjøttet og lar det steke i fem til syv minutter på hver side til de er pent gylne og knasende sprø. La de ligge mest mulig i fred før de snus.

Sett over risen og finsnitt vårløken. Finn også fram sesamfrø.

Mens kjøttet steker og risen koker begynner du med sausen. Ha smøret i en liten kjele. Når det freser godt har du i finhakket løk og freser den myk og blank. Rør inn curry og la det frese litt i smøret før du heller på kyllingkraft, soya og mirin og koker det hele opp. La det småkoke i omlag ti minutter uten lokk og tilsett maisennablandingen. Kok opp på nytt og jevn sausen med litt ekstra kyllingkraft om den skulle bli for tykk. Smak til med pepper om nødvendig.

Spre risen utover på en tallerken så den danner en liten “seng”. Kutt kyllingen i skiver og legg den oppå risen. Øs over generøst med currysaus og topp med vårløk og sesamfrø - så er det hele klart til servering.