© 2010–2020 Millas Mat

Kathleens kyllingsuppe fra Orknøyene

Dette er en velsmakende og varmende suppe fra en øygruppe som inntil 1468 faktisk tilhørte Danmark-Norge. Men danskekongen Christian I var desperat i å forbedre sitt lands forhold til Skottland, samtidig var han i akutt pengenød og pansatte både Orknøyene og Shetland for å få råd til medgiften som Kong James III av Skottland krevde for å gifte seg med danskekongens datter Margaret. Pantet derimot ble aldri utløst og begge øygruppene har siden da tilhørt Skottland. Det er ca. 20 000 fastboende på øygruppen sammen med omlag 90 000 kuer. Produksjon av storfekjøtt er i dag en viktig inntektskilde og kjøttet er anerkjent over hele den vestlige verden for sin gode kvalitet og smak.

Kathleens kyllingsuppe fra Orknøyene

Ingredienser

en hel rå økologisk kylling

to terninger kyllingbuljong

halvannen liter vann

to løk

to kvister frisk dill

to kvister frisk persille

havsalt etter smak (hvor mye du trenger avhenger av buljongen)

to gulrøtter

tre kvister frisk stangselleri

en liten persille eller selleriot

sitronpepper etter smak

Kok opp vann og fond. Tilsett finhakket løk samt hakket dill og persille. Del kyllingen i to og legg den i. La den småkoke til den er mør, det vil ta mellom 30-45 minutter avhengig av kyllingens størrelse.

Bruk en hullsleiv og skum av det som samler seg på toppen så du får en fin og klar suppe og del opp grønnsakene i passende biter. Fisk ut kyllingen og legg den på en tallerken for avkjøling. Dropp i grønnsakene og kok til de er møre. Mens grønnsakene koker deler du opp kyllingkjøttet i fine biter og tilsetter dette tilbake i kjelen mot slutten av koketiden. Smak til suppen med salt og sitronpepper.