Kamskjell Japchae stirfry med nudler

koreanske kamskjell

Det er ikke så lett å steke pefekte kamskjell. Noen sekunder for lenge og du ender opp med en smakløs gummiaktig konsistens. Mitt tips er å bruke høy varme og vokte de som en hauk. Ellers følger du de vanlige prinsippene når det gjelder nudlene. Tilbered alle grønnsakene på forhånd og sett frem alt av soya og sauser før du setter woken på varmen. Jeg liker å toppe mange av mine koreanske retter med sesamfrø og bruk gjerne de sorte slik jeg har gjort på bildet.

Ingredienser

grønnsakene:

to fedd knust hvitløk

en liten bit frisk revet ingefær

en eller to grønne chili i skiver

en rødløk i skiver

en liten broccoli kuttet i små buketter eller 125 gr. sukkererter

to medium store gulrøtter i juliennestrimler

en rød paprika i strimler

en god spiseskje østerssaus

soyasaus og hvit pepper etter smak

----

200 gr nudler (jeg har brukt vegetable noodles fra Bali kitchen her)

en klype sukker

en teskje sesamolje

en teskje soyasaus

----

200 gr rå kamskjell

en spiseskje olje til steking

Forbered alle grønnsakene og kok opp vann til nudlene. Når de er ferdig kokte heller du av kokevannet og dresser de med soya, sesamolje og sukker. Sett de til side.

Begynn med å steke løken myk og blank før du tilsetter paprika og sukkererter. Ha i knust hvitløk samt grønn chili og la alt frese i noen minutter. Tilsett de dressede nudlene sammen med østerssaus og godt med hvit pepper og bruk to gafler til å mikse. Tilsett gulrøttene og miks også disse inn.

Sett nudlene til side og sett en liten panne på varmen. Tilsett en spiseskje olje og stek kamskjellene på høy varme i omlag 40 sek. på hver side. Krydre de lett med havsalt og hvit pepper og anrett de på toppen av nudlene.

For ekstra god smak kan du steke 100 gr bacon i terninger og blande inn i nudlene og deretter steke kamskjellene i baconfettet.