Jjapaguri med biff 쇠고기짜파구리

koreanske nudler med biff fra filmen "Parasite"

Hvis du ikke kjenner til koreanske nudler fra før av har du noe godt i vente for mange av dem holder svært høy kvalitet og mange norske asiabutikker har tatt dem inn. En favoritt hos meg de siste årene har vært Paldo Hwa Ramyun Hot & Spicy og Samyang 2x Spicy Hot. Sistnevte er virkelig en prøvelse selv for koreanere og anbefales ikke om du virkelig er klar for intens hete. To bestemte typer nudler har fått mye oppmerksomhet etter nevnte film og denne scenen.

Ingredienser

nudler for to:

to pakker Chapagetti (korenakse instant nudler)

to pakker Neoguri (koreanske instant nudler)

----

250 gr biff (sirloin, entrecôte el.) kuttet i terninger

en teskje nøytral olje

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje smør

----

til servering:

kimchi eller gimjang

speilegg, stekt på begge sider

finsnittet grønn vårløk

ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

Finn frem en romslig kjele med lokk og kok opp halvannen liter vann.


Kutt biffen i terninger og tilsett den i pannen sammen med havsalt og pepper og miks alt godt sammen. Stek den raskt over høy varme til den er lysebrun. Tilsett smøret mot slutten av steketiden og sett pannen til side.

Finn frem det du ønsker av garnityr og sett frem en liten panne til eggene.

Mens vannet koker opp pakker du ut nudlene og alle posene som hører til i pakkene. Når vannet koker tilsetter du alle de tørkede nudlene og alle pakkene med tørkede grønnsaker. Kok nudlene i to til tre minutter og rør innimellom slik at nudlene løses godt opp og blandes.

Plasser en sil over en bolle og hell kokevannet av nudlene. ha de tilbake i kjelen sammen med fire dl av kokevannet. Tilsett alle pakkene med sortbønnepulver og halvparten av krydderpakkene fra Neoguri-nudlene smmen med biffen. Vend alt godt sammen og hold det varmt under lokk mens du steker eggene.

Fordel nudlene og biffen i to passende bolle og topp med stekt egg, kimchi, vårløk og sesamfrø.