© 2010–2019 Millas Mat

Jegerens kylling

Pollo cacciatore

Det finnes mange oppskrifter på denne tradisjonelle italienske kyllingretten ved navnet pollo cacciatore men dette vil jeg påstå er en av de beste. Denne kyllingen blir så saftig at kjøttet løsner fra benet og sausen er aromatisk med all den gode smaken fra grønnsakene. Til denne retten synes jeg det er godt med en eller annen form for italiensk brød. Bak gjerne en foccacia, lag noen enkle crostini eller bak dine egne brødpinner (grissini) som du også kan se på bildet til venstre. Du kan selvsagt også koke en tradisjonell pasta til om du ønsker det og mikse den sammen med noe av sausen fra kyllingen.

Ingredienser

tre store kyllinglår delt i to over benet

havsalt og sort pepper etter smak

to til tre spiseskjeer vanlig olivenolje

to spiseskjeer smør

to grønne paprika i medium store terninger

en stor rødløk i skiver

250 gr fersk sjampinjong delt i båter

to fedd hvitløk i skiver

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en halv dl vann til å skylle ut av boksen

en stor plommetomat

en spiseskje tomatpuré

en teskje tørket oregano

en spiseskje friske timianblader

Sett ovnen på 225 °C og smør en bakeplate med olivenolje. Skyll kyllingen godt under rennende vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg bitene på bakeplaten med skinnsiden ned, gni de inn med litt olje og krydre de godt med salt og pepper. Bak kyllingen i ca. 30 minutter. Snu deretter kyllingbitene, ha mer havsalt og pepper på skinnsiden og bak de i 20-25 minutter til så skinnet får fin farge.

Varm olje i en stor panne og tilsett paprika, sopp og løk. Stek grønnsakene til de er pent brune i ca. femten minutter, rør om innimellom. Tilsett hvitløken og stek den med i noen få minutter. Tilsett den hakkede ferske tomaten, de hermetiske tomatene, vannet og tomatpureen samt timian og oregano. Smak til med havsalt og pepper, kok opp, skru ned temperaturen og la sausen småkoke i en halvtimes tid inntil den begynner å tykne. Smak til sausen på nytt med mer havsalt og pepper om det trengs.

Legg kyllingen i en ildfast form, la noe av kyllingfettet være med for å smøre formen. Øs sausen mellom og over kyllingen og bak den i ovnen på ved 190-200 °C i omlag tjue minutter. Garner gjerne med litt frisk persille.