Caciatorie

jegerkylling - en italiensk klassiker

Det finnes mange oppskrifter på denne tradisjonelle italienske kyllingretten ved navnet pollo cacciatore men dette vil jeg påstå er en av de beste. I noen oppskrifter kan du lese at du skal bruke hermetisk sopp - noe jeg virkelig ikke vil anbefale. Denne kyllingen blir så saftig at kjøttet løsner fra benet og sausen er aromatisk med all den gode smaken fra grønnsakene og litt syrlighet fra grønn oliven. Dette er nydelig høst - og vintermat.

Ingredienser

middag for tre:

to til tre store kyllinglår eller lårfilet, gjerne økologisk type fra feks, Stangekylling

havsalt og sort pepper etter smak

vanlig olivenolje til steking

en stor løk, grovhakket

en grønn eller rød paprika, grovhakket

250 gr fersk sjampinjong i skiver

tre fedd knust hvitløk

fire grønne oliven, hakket

en spiseskje tomatpuré

2 1/2 dl kyllingkraft

fem til seks dl popla (knuste tomater)

to gode klyper knuste chiliflak

en god klype tørket oregano

----

spaghetti til servering

Fremgangsmåte

Varm olje i en stor gryte og brun kyllingen godt. Ta den ut og tilsett paprika, sopp, hvitløk og løk. Stek grønnsakene til de er blanke og myke og soppen har sluppet endel fuktighet. Ha deretter i tomatpureen som stekes lett før den røres inn. Hell over kyllingkraft og kok opp. Når den har kokt litt inn tilsetter du oliven. Legg kyllingen tilbake i gryten. Hell over de knuste tomatene og tilsett chiliflak sammen med litt mer havsalt og pepper.

Kok kyllingen under lokk i ca. 30 min. Imens koker du pasta og finhakker persille.

Når kyllngen er klar tar du den ut og sjekker om sausen trenger mer havsalt eller pepper. Miks deretter inn nykokt pasta og anrett i passende dype tallerkener med kyllingen oppå. Garner med persille og litt mer pepper.