© 2010–2022 Millas Mat

Japanske panerte svinekoteletter med kålsalat

Tonkatsuとんかつ

Denne typen panerte koteletter er kjempepopulære i hele Asia, og hvert land har sin egen variant med tilbehør. De aller fleste asiatere elsker svinekjøtt, og det er lett å forstå for svinekjøtt er magert og det tar til seg smak på en utmerket måte. I Japan serveres tonkatsu ofte med kålsalat og oppskriften på den får du her.

Ingredienser

fire svinekoteletter, renset og banket ut

en halv teskje hvitløkpulver

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje Teriyakisaus

----

tre spiseskjeer hvetemel

to egg, sammenpiskede

havsalt og sort pepper etter smak

150 gr pankosmuler

nøytral olje til steking

----

japansk kålsalat:

et kvart hode nykål eller kinakål, tynt juliennet

en liten gulrot, tynt juliennet

en halv spiseskje hvit misopaste

et halvt fedd revet hvitløk

en spiseskje mirin (søt risvin)

en spiseskje lys soyasaus

en teskje sesamolje

----

sushiris, beni-shoga, tonkatsusaus* og furikake til servering

Legg kotelettene på en solid fjøl og skjær vekk beinet og mesteparten av fettranden. Bank de så ut med en kjøttklubbe til de har en tykkelse på halvannen cm og er jevne i formen.

Legg de over på et fat og dryss de med hvitløkspulver før du heller på soyasaus og teryakisaus og lar de marinere seg i ca. 30 minutter. Legg melet på en tallerken, pisk de to eggene sammen med salt og pepper på en annen tallerken og legg loffesmulene på den siste tallerkenen.

Varm smør og olje i en panne, ikke la den komme over middels varme for kotelettene må få tid til å bli pent brune og ikke brenne seg. Vend kotelettene først i hvetemel, deretter i egg og til sist i smulene. Stek de pent gylne og legg de over på en bakeplate kledd med aluminiumsfolie og hold de varme i ovnen ved 150 °C mens du forbereder tilbehøret.

*Tonkatsusaus kjøpes online eller hos Obento i Oslo.