© 2010–2020 Millas Mat

Japanske panerte svinekoteletter

tonkatsu pork

Denne typen panerte koteletter er kjempepopulære i hele Asia, og hvert land og hver region har sin egen variant. De aller fleste asiatere elsker svinekjøtt, og det er lett å forstå for svinekjøtt er magert, det er billig og det tar til seg smak på en utmerket måte. Jeg personlig synes svinekjøtt er noe av det aller beste å bruke i alle typer asiatisk mat hvor kjøtt er endel av oppskriften og jeg bytter ofte ut kylling med svin.

Ingredienser

fire svinekoteletter

en halv teskje hvitløkspulver

to spiseskjeer soyasaus

en spiseskkje teriyakisaus

tre spiseskjeer hvetemel

to egg

havsalt og sort pepper etter smak

150 gr ferske loffesmuler

smør og nøytral olje til steking

Legg kotelettene på en solid fjøl og skjær vekk beinet og mesteparten av fettranden. Bank de så ut med en kjøttklubbe til de har en tykkelse på halvannen cm og er jevne i formen.

Legg de over på et fat og dryss de med hvitløkspulver før du heller på soyasaus og teryakisaus og lar de marinere seg i ca. 30 minutter. Legg melet på en tallerken, pisk de to eggene sammen med salt og pepper på en annen tallerken og legg loffesmulene på den siste tallerkenen.

Varm smør og olje i en panne, ikke la den komme over middels varme for kotelettene må få tid til å bli pent brune og ikke brenne seg. Vend kotelettene først i hvetemel, deretter i egg og til sist i smulene. Stek de pent gylne og legg de over på en bakeplate kledd med aluminiumsfolie og hold de varme i ovnen ved 150 °C mens du forbereder tilbehøret.