© 2010–2020 Millas Mat

Japanske sesamnudler med agurk

noe til bentoboksen

Disse tradisjonelle nudlene fungerer helt fint som en selvstendig rett og er nydelige servert til lunsj. Fordi de spises kalde er de også fine å ta med seg i vesken eller som en del av en piknik.

Japanske sesamnudler med agurk

Ingredienser

nudler for to:

fire spiseskjeer ristede sesamfrø

en teskje riseddik

en teskje sesamolje

tre spiseskjeer lys soyasaus

en teskje flytende honning (akasie- eller blomsterhonning)

200 gr sobanudler (bokhvetenudler) eller lo mein, udon eller eggnudler

to finsnittede vårløk

en lime i båter

en halv slangeagurk i juliennestrimler

Rist sesamfrøene i en tørr panne til de begynner å lukte godt og får en lett gyllen farge. Ha de over på en tallerken og la de avkjøle seg.

Sett på vann til nudlene og pisk sammen eddik, sesamolje, soya og og honning i en liten bolle. Finsnitt vårløken og ha den klar. Kok nudlene etter anvisning på pakken, hvis du bruker sobanudler hvor all teksten gjerne er på japansk så ha som hovedregel at de skal koke ca. 2-3 minutter men smak alltid uansett hvilke nudler du bruker. Da er du alltid sikker.

Ha nudlene over i et dørslag og la de renne godt av seg. Ha de deretter over i en bolle og hell på dressingen, bruk to gafler og miks den godt inn så nudlene smøres og dermed ikke klistrer seg inn i hverandre. Miks deretter inn vårløk og sesamfrø. Tilsett litt limejuice til slutt før du dekker bollen med plastfilm og setter den kaldt i kjøleskapet i ca. en time så smakene får satt seg.

Smak til med mer soya før servering om nødvendig og garner nudlene med agurkstrimlene.