Japanske kyllingspyd med sesamfrø

knasende gode

Dette er supergode søtsaltsterke kyllingspyd med en panering av sprø ristede sesamfrø. Oppskriften er fra Tangs Restaurant på Candlemaker Row i Edinburgh rett ved Grassmarket for de som er kjent der. En superkoselig intim liten restaurant med genuine japanske retter servert på det lekreste vis. Du kan se bilder og menyer fra stedet på www.tangsgohan.com

Ingredienser

fire kyllingfileter i tynne brede strimler

åtte tynne trespyd

havsalt og sort pepper etter smak

solsikkeolje til steking

——

marinade:

en dl lys soyasaus (Kikkoman)

en halv spiseskje sesamolje

to fedd hvitløk delt i to

en rød chili med frø i grove biter

saft og skall av en appelsin

saft og skall av en lime

en dl blomster- eller akasiehonning

en liten kanelstang

noen få hele fennikkelfrø

en hel stjerneanis

en halv spiseskje maisenna

en halv dl ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene på langs så du får lange tynne strimler. Stek de helt ferdige i litt olje og krydre de med litt salt og pepper under steking. La de avkjøle seg såpass at du kan ta i dem og tre de deretter på spiddene. Del opp chili og hvitløk og legg de i en kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og det sakte kok opp. Jevn marinaden med maizenaen og la den stå og trekke en ti minutters tid. Sil deretter marinaden.

Rist sesamfrøene gylne i en tørr panne og legg de på en flat tallerken. Rull og pensle kyllingspydene godt i marinaden og vend de deretter i sesamfrøene.

Dette kan serveres enten som en forrett til drinker eller som en lunsj eller lett hovedrett med ris og en grønn salat eller sammen med pak choy, dampet shitake, tempura mm. Server også gjerne noen limebåter til som man kan kryste over kyllingen.