Japansk tarokylling og zoodles

squash kan bli til nudler

Denne superaromatiske japanske tarosausen gir hele retten et skikkelig løft. Du pisker den sammen på få minutter og den trenger bare noen få minutter i pannen sammen med kyllingen. Når du steker kyllingen hel for så å dele den opp og glasere den i sausen får du både masse smak i selve kjøttet og en supersaftig kylling. Den originale varianten av denne retten er med udon-nudler men jeg har blitt veldig glad i zoodles som både er sunt og supertrendy (for de som bryr seg som slikt). Dette er en perfekt enkel og smakfull japansk hverdagsrett.

Ingredienser

middag for to:

to kyllingfileter

noen få spiseskjeer solsikkeolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

----

tarosaus:

fire spiseskjeer østerssaus

fire teskjeer lys soyasaus

fire teskjeer tomatketchup

fire teskjeer mild honning (ikke bruk lynghonning)

tre teskjeer lys brunt sukker

havsalt og sort pepper etter smak

----

to til tre store squash, juliennekuttet

sorte sesamfrø til garnering

Pisk sammen alle ingrediensene til tarosausen i en liten bolle og sett den til side. Sett over en romslig kjele med vann til squashen og kok opp.

Legg kyllingfiletene imellom to stykker plastfolie og bank de ut til de er omlag en cm. tykke. Krydre de lett med havsalt og sort pepper og legg de over i en medium varm panne med litt solsikkeolje. Stek de pent gylne på hver side og legg de over på en skjærefjøl. Behold pannen på komfyren og kutt kyllingen i fine centimetertykke remser når de har blitt litt avkjølt.

Kutt sqashen i tynne strimler med et juliennejern og legg de over i en finmasket sil. Plasser silen over kjelen med fosskokende vann og sett på lokk. La de dampe godt i tre til fem minutter. Mens den damper seg har du den kuttede kyllingen tilbake i pannen og heller over sausen. La den koke opp og vend kylling og saus forsiktig sammen. Smak og juster med mer soya om det er nødvendig. Anrett squash-spaghettien på to dype tallerkener og legg kyllingen oppå, Dryss over sorte sesamfrø og server straks.