© 2010–2020 Millas Mat

Japansk nudelsuppe fra Ichinomiya

Den japanske byen Ichinomiya er kjent som en by der ulike typer kampsport står sterkt. Her finnes det alle fasiliteteter for de som vil trene Aikido, Judo, Karate (Kyokushin), Kendo, Kyudo og Shorinji Kempo. Og nettopp på grunn av dette er supper populær mat fordi den metter godt og ikke gjør deg tung i kroppen.

Ingredienser

suppe for to:

en halv liter kokende varm misokraft eller dashi

50 gr knuste risnudler

en posjert kyllingfilet skåret i løvtynne sliver

100 gr stekt bacon i små terninger

en finhakket vårløk

to finhakkede sjampinjonger

en rød chili i tynne ringer

to hardkokte egg

litt finhakket gressløk

lys soyasaus etter smak

Kok opp vannet og tilsett misopasten. Pisk den godt ut og hold kraften glovarm rett under kokepunktet. Hardkok eggene og skrell dem etter at de har avkjølt seg litt i kaldt vann. Del de deretter i to og dryss på litt salt.

Stek baconet sprøtt og gyllent i pannen og tilsett soppen når baconet er nesten ferdig. Finhakk vårløk, chili og gressløk og ha dette klart.

Finn frem to vide suppeboller og hell kokende vann i dem så de varmes godt opp. Slå ut vannet og tørk de raskt. Legg ingrediensene i små hauger hver for seg i bunnen av bollen utenom eggene. Øs over glovarm misokraft og dekk suppebollene med en tallerken. La de stå i noen minutter til nudlene er myke og server med egget oppi. Server suppen med soyasaus så de som vil kan få suppen litt saltere.