© 2010–2022 Millas Mat

Japansk nudelsuppe fra Ichinomiya

mat for kampsportutøvere... og oss andre

Den japanske byen Ichinomiya er kjent som en by der ulike typer kampsport står sterkt. Her finnes det alle fasilitetene man trenger for de som vil trene Aikido, Judo, Karate (Kyokushin), Kendo, Kyudo og Shorinji Kempo. Og nettopp på grunn av dette er supper populær mat fordi de metter godt, gir masse god næring og ikke gjør deg tung i kroppen. Du kan også smaksette kraften med litt sake eller mirin.

Ingredienser

suppe for to:

åtte dl kokende varm misokraft eller dashikraft

lys soyasaus og litt sukker etter smak

en håndfull lett knuste risnudler eller risvermichelli

en stor stekt kyllingfilet, skåret i løvtynne skiver

100 gr bacon i små terninger, stekt

to finhakkede sjampinjonger eller en bit squash, stekt

en rød chili i tynne ringer

en finsnittet vårløk

to hardkokte egg

litt finhakket gressløk eller frisk koriander


Kok opp vannet og tilsett misopaste. Pisk den godt ut og hold kraften glovarm rett under kokepunktet. Smak til med soyasaus og litt sukker om du vil. Hardkok eggene og skrell dem etter at de har avkjølt seg litt i kaldt vann. Del de deretter i to og dryss på litt havsalt.

Stek baconet sprøtt og gyllent i pannen og tilsett soppen når baconet er nesten ferdig. Finhakk vårløk, chili og gressløk og ha dette klart.

Finn frem to vide suppeboller og hell kokende vann i dem så de varmes godt opp. Slå ut vannet etter noen minutter og tørk de raskt. Legg ingrediensene i små hauger hver for seg i bunnen av bollen utenom eggene. Øs over glovarm misokraft og dekk suppebollene med en tallerken. La de stå i noen minutter til nudlene er myke og server med egg på toppen.