© 2010–2021 Millas Mat

Jamaicansk kylling-curry med poteter og roti

nøkkelen til den rette smaken er allspice og timian

Dere som har lest skriveriene mine en stund har nok fått med seg min lovprising av Jerk chicken som står på menyen når det er grillsesong. Vi er så glade i den retten at vi får milde abstinenser midt på vinteren. Men en rett man kan lage uansett vær er curry - og jamaicansk curry har mange felles smaker med jerk chicken. Kylling må marineres og ligge kaldt natten over men når det er gjort er resten av prosessen enkel og grei. Jeg anbefaler ikke noe annet enn lårkjøtt i denne oppskriften siden brystfilet blir for tørt og smakløst. Jeg bruker gjerne brun basmati til dette men hvit fungerer like bra.

Ingredienser

600 gr lårfilet av kylling i grove terninger

en spiseskje hvit eddik

syv vårløk, grovt hakket opp

en halv løk, finhakket

tre spiseskjeer Jamaicansk currypulver

tre spiseskjeer nøytral olje

en teskje tørket timian eller to spiseskjeer friske timianblader

en spiseskje kyllingbuljongpulver

en spiseskje revet frisk ingefær

en teskje malt allspice (allehånde)

en teskje sort grovmalt pepper

en teskje havsalt

tre fedd hvitløk, finhakket

en sterk chili (scotch bonnet eller habanero) finhakket

en stor kokefast potet i grove terninger

en snau halvliter kokende vann

frisk finhakket koriander til garnering

----

ris og roti til servering

Lag currypulver etter oppskriften og ha det over på et tett glass.

Miks sammen kylling og eddik og la den hvile i noen få minutter. Skyll deretter kjøttet godt og tørk det med kjøkkenpapir før du skjærer det opp.

Finn frem en tykk pose med ziplock, de er perfekte til marinering. Tilsett all kyllingen, halvparten av vårløken, løken, to spiseskjeer av curryen, en spiseskje av oljen, timian, buljong, ingefær, allspice, pepper, havsalt, hvitløk og chili. Lukk posen med minst mulig luft fanget inni og gi kjøttet en god massasje slik at alt fordeles jevnt over kjøttet. La den marinere seg til neste dag.

Sett en passende gryte på medium varme og ha i resten av oljen. Når den er varm tilsetter du den siste spiseskjeen med curry og steker dette lett. Se til at det ikke brenner seg. Tilsett hele innholdet fra posen sammen med resten av vårløken og ha i potetene. Fres dette i noen minutter slik at kjøttet får litt farge og potetene blir blanke. Tilsett vann, kok opp og la curryen koke uten lokk i omlag en halvtimes tid eller til potetene er møre og kyllingen er klar. Rør godt opp fra bunnen innimellom. Smak til med havsalt og sort pepper. Mens curryen koker kan du koke ris og steke roti.

Server curryen med et godt dryss frisk koriander.