Italienske fritert scampi og spinat med tagliatelle

ikke vær redd for litt fritti

Det er på tide å komme over frykten for å fritere hjemme for er det noe folk er redd for så er det kokende olje - og det er ikke galt det, det er ikke noe man skal gjøre i et rush eller med små barn rundt bena. Det er heller ikke noe man bør spise for ofte men innimellom er det helt ok for de aller fleste. Scampi fritti er en tradisjonell måte å tilberede reker på og jeg har her puttet de i en pastarett i stedet for på fat med tartarsaus og sitron. Cognac og øl i røren gir en herlig sprøhet. Fritert persille gir en frisk smak og danner en fin balanse til den pastaen. Og du, fritert gjerne utendørs om du har et stormkjøkken, det sparer deg for mye renhold etterpå.

Ingredienser

frittirøre:

250 gr siktet hvetemel

fem gr finknust havsalt

halvannen dl lyst øl (Budweiser)

to dl lunkent vann

to spiseskjeer smeltet smør

en spiseskje Cognac

to stivpiskede eggehvitter

----

tolv rensede økologiske scampi

to gode håndfuller vasket og tørket flatpersille

en porsjon klassisk marinarasaus

250 gr tagliatelle

Begynn med å sette over marinarasausen til koking og mens den bobler pisker du sammen hvetemel, havsalt, øl, vann, smør og Cognac. Pisk det hele sammen til en glatt røre og dekk bollen med plastfolie. Sett den kaldt en times tid og fold inn de stivpiskede eggehvittene før du skal begynne å fritere.

Vask, rens og tørk persillebladene med et rent kjøkkenhåndkle.

Varm oljen til 160 °C og sett over en kjele med pastavann. Dypp de rensede rekene i røren før de legges direkte over i varm olje og friter de gyllenbrune mens du koker pastaen. Når alle rekene er ferdige dropper du persillen i oljen og klamper på et lokk. De er klare på få sekunder og da må de fiskes opp raskt og legges på kjøkkenpapir.

Vend sammen tagliatelle og marinarasaus og anrett den på dype tallerkener. Legg på scampi, pynt med persille og server det hele med en sitronbåt.