Ingrid Espelids pølseform anno 1984

fra Fjernsynskjøkkenet

Noe av det morsomste jeg vet er å finne en gammel oppskrift, teste den ut og deretter innføre noen forbedringer og lage den på nytt. Denne oppskriften ble sendt på Fjersynskjøkkenet i 1984 og jeg har gjort følgende endringer. I stedet for å legge pølsene på toppen har jeg lagt de som et lag inni formen med poteter i bunnen og over. Jeg har valgt å sautere løken på forhånd i litt olivenolje og jeg har tilsatt timian som gir en ekstra god smak til det hele.

Ingredienser

nok til fire med en sidesalat:

syv til ti medium store kokefaste poteter (Asterix eller Beate)

en stor løk i skiver

noen spiseskjeer vanlig olivenolje til steking av løken

en teskje tørket timian

havsalt og sort pepper etter smak

300 gr pølse i skiver (bruk de du liker best)

omlag fire dl kremfløte eller fløtemelk

100 gr revet Cheddar og parmesan

en stor grovrevet gulrot

frisk finhakket persille til garnering (jeg var tom når dette bildet ble tatt)

Fremgangsmåte

Fres løken myk og blank i litt olivenolje. Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form med litt smør. Skrell og kutt potetene i tynne skiver og fordel halvparten av dem i bunnen på formen, Krydre godt med havsalt, pepper og timian og dryss over halvparten av løken. Fordel alle pølsene i et lag og legg på resten av løken. Topp med resten av potetskivene og krydre på nytt. Hell over all fløtemelken og sett formen i ovnen i omlag tre kvarter.

Ta formen ut av ovnen og dryss på revne gulrøtter og ost. Kvern over litt pepper og sett formen tilbake i ovnen i en halvtimes tid. Sjekk med en liten kniv at potetene er møre og garner med litt persille før servering om du vil.