© 2010–2021 Millas Mat

Ingefærlaks med grønn bønnesalat og sesamfrø

enkel japansk fiskemiddag

Dette er en noe forenklet japansk oppskrift på en meget smakfull fisk. Ingefær passer veldig godt sammen med laks og gir en litt annen dimensjon til smaken enn vanlig sitrusfrukt. Ingefæren er litt sterk i tillegg til å være syrlig og sammen med denne knasende sprø bønnesalaten får du en komplett rett å servere. Om du ønsker ris eller nudler passer det utmerket og server gjerne litt syltet ingefær til. Her har jeg brukt villlaks.

Ingredienser

to ferske laksefileter med skinnet på

en tommelstor bit ingefær

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

——

200 gr grønne bønner

to røde reddiker

en rødløk

to spiseskjeer ristede sesamfrø

lys soyasaus etter smak

friske limebåter til servering

Skrell og finhakk ingefæren og tilsett den i olivenoljen, la den stå og trekke i noen få minutter og sett på en kjele med vann til å koke bønnene i. Legg laksen på en tallerken og hell oljen over. Sett på en teflonpanne til litt over middels varme.

Skjær opp reddikene i tynne skiver og rødløken i tynne halvmåneskiver. Dropp bønnene i det kokende vannet og la de får ca. fire minutters koketid. Slå av kokevannet og legg de over i iskaldt vann så de beholder grønnfargen. Når de har fått avkjølt seg litt har du de over i bollen med løk og reddiker. Vend inn sesamfrø og tilsett et par spiseskjeer med soyasaus. Miks alt godt sammen, det er lettest og bruke hendene.

Når pannen er varm legger du i laksen med skinnsiden ned og steker den til den er sprø og og gyllen. Snu deretter laksen og etter noen få minutter tar du pannen av varmen så fisken ikke blir tørr. La den ligge i noen få minutter på ettervarmen og anrett den deretter på toppen av salaten og server.