© 2010–2019 Millas Mat

Indiske ristede poteter

Server disse til grillede kyllinglår sammen med en avkjølende raita og du er garantert suksess. Oppskriften høres voldsom ut med såpass mye krydder men potetene blir ikke brennhete, jeg lover. Her marinerer vi rødløken i limejuice for å kvitte oss med den skarpe rå løksmaken for heller å få frem mildheten og sødmen som også er å finne i rødløk, for den er der, den er bare litt godt gjemt.

Indiske ristede poteter

Ingredienser

en kilo uskrelte faste poteter (feks. Asterix)

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to teskjeer malt gurkemeie

en teskje fenikkelfrø

en teskje spisskuminfrø

en teskje nigellafrø (black onion seeds)

en teskje sorte sennepsfrø

en halv teskje chilipulver

to til fire fedd hvitløk

——

en halv finhakket rødløk

saften av en lime

havsalt eller Maldonsalt etter smak

Varm ovnen til 200 °C, og vask/skrubb potetene. Del de opp i grove terninger. Ha potetene i en plastpose med alle krydderne og oljen. Knyt posen igjen og vend på den så alle potetene blir godt dekket.

Tipp potetene over på en bakeplate, eller bruk en lav langpanne uten høye kanter. Knekk opp hvitløken og fordel de uskrelte feddene mellom potetene. Originaloppskriften sier to fedd men ta gjerne fler om du vil.

Bak potetene i ovnen i en time, når de er satt inn, hakk opp rødløken og la den marinere seg i limejuicen mens potetene er i ovnen. Når de er klare til servering, sil av limesaften, dryss over løken og ha på havsalt.