© 2010–2020 Millas Mat

Il Tricolore Burger på Ciabattini

italiensk burger

Hvis du liker tanken på å kombinere capresesalat med burger så er dette oppskriften for deg. Her er alle de klassiske italienske smakene som parmesan, hvitløk, pesto, tomater, mozzarella og frisk basilikum. En dæsj aioli er det også plass til - kan du be om mer? Når jeg skriver dette er sommeren unektelig på hell her jeg bor, men med denne retten kan vi beholde smaken av sommer litt til.

Il Tricolore Burger på Ciabattini

Ingredienser

gir fire små burgere:

200 gr karbonadedeig

200 gr kjøttdeig av svin

en håndfull friske basilikumblader, finhakket

et egg

to fedd hvitløk, finhakket

to spiseskjeer brødrasp eller panko

75 gr finrevet parmegiano regiano

----

tilbehør og garnering:

ciabattini (små ciabatta)

frisk vasket ruccola

en fersk mozzarella i tynne skiver

friske cherrytomater, delte

pesto genovese

aioli (hvitløksmajones)

e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

Begynn med å lage farsen til burgerene. Ha alt kjøttet i en passende blandebolle og tilsett hakket basilikum, hvitløk (jeg bruker pressen her for å få det skikkelig fint fordelt i farsen), knekk i egget og ha i panko sammen med revet parmesan, havsalt og pepper. Arbeid farsen godt sammen med hendene. Jeg liker å bruke hendene til dette siden du kjenner med en gang om farsen henger godt nok sammen. Hvis ikke må du justere med litt mer brødrasp. Form ut fire jevnt store burgere og legg de på en tallerken med plastfolie over. La de hvile i kjølekapet i minst en time men gjerne lengre.

Lag pesto og aioli etter oppskriftene og sett de kaldt under plastfolie.

Stek eller grill burgerene i tre til fire minutter på hver side (steketiden avhenger av tykkelsen) og rist ciabattiniene på hver side slik at de blir litt sprø på snitteflaten.

Skjær opp mozzarella og tomater og sett frem pesto og aioli. Vask og tørk ruccolaen godt siden den lett kan inneholde sand.

Når du er klar til å montere burgerene smører du aioli på bunnen av brødet og pesto på den andre halvdelen. Legg ruccola oppå aiolien og deretter burgeren. Oppå der igjen legger du mozzarella, cherrytomater og et helt basilikumblad. Drible over noen dråper god e.v. olivenolje og avslutt med noen saltkorn og litt pepper. Legg på toppen av brødet med påsmurt pesto og server.