© 2010–2022 Millas Mat

Hvitløksnudler fra Thanh Long Restaurant

en vietnamesisk-amerikansk innertier fra SF

Det finnes utallige oppskrifter på såkalt perfekte garlic noodles. Svært mange asiatiske land har en variant at disse men jeg vil påstå at denne vietnamesisk-amerikanske varianten er blant de beste. Opprinnelig er disse ment som en siderett men jeg liker å toppe disse med enten kylling, grillede reker eller finhakket stekt svinekjøtt. Restauranten i San Fransisco der denne oppskriften kommer fra serverer disse toppet med grillet krabbe.

Ingredienser

nudler for to:

250 gr ferske eggnudler eller spaghetti

to spiseskjeer smør

10-12 fedd fersk hvitløk + en god klype havsalt, knust sammen i en morter

en spiseskje østerssaus

to teskjeer lys soyasaus eller Maggi Würze/Arôme

to teskjeer fiskesaus, helst vietnamesisk type

30 gr finrevet parmesan

tre vårløk, finsnittet

en håndfull rensede bønnespirer til garnering (kan sløyfes)

ristede sesamfrø til garnering

Sett over nudlene til koking etter anvisning på pakken og mos sammen hvitløksfedd og havsalt i en morter. Dette går raskere om du deler hvitløken litt når du fjerner skall og rotfeste. Du skal ende opp med en noenlunde jevn mos.

Smelt smøret og tilsett den moste hvitløken, rør godt og fres den lett over medium varme uten at den tar farge men bare så det lukter godt. Tilsett østerssaus, soya og fiskesaus og rør godt. Tilsett de kokte nudlene sammen med litt av kokevannet og dryss over parmesan. Tilsett også mesteparten av vårløken og miks med rolige bevegelser inntil sausen har emulgert. Tilsett mer kokevann om nødvendig og miks videre etter behov.

Anrett i passende boller og garner med resten av vårløken, bønnespirer og et dryss med sesamfrø og server sammen med ønsket tilbehør.