© 2010–2022 Millas Mat

Hvitløksstekt ris fra Japan

Ninniku Chahan

Hvis du har lyst til å variere tilbehøret til biff, fisk, skalldyr eller kylling er denne enkle risretten en kjempegod idé å forsøke seg på. Kombinasjonen hvitløk, basilikum og mynte er helt uforglemmelig og er opprinnelig en japansk risrett som har spredt seg til hele Asia. Bruk gjerne thaibasilikum (sweet basil eller holy basil) om du får tak i det men ellers fungerer vanlig basilikum like bra.

Ingredienser

nok til to som en siderett:

to fedd revet hvitløk

en spiseskje finhakket basilikum

en spiseskje finhakket mynte

to spiseskjeer solsikke eller peanøttolje

150 gr basmatiris

en halv liter vann

en teskje buljongpulver

lys soyasaus etter smak

sort pepper etter smak

Kok risen i vann uten tilsett salt og sett den til side for avkjøling i en halvtimes tid. Løft den godt opp med to gafler så riskornene separeres litt. Riv hvitløken og varm oljen i en dyp panne. Fres den raskt i ett minutt og rør hele tiden inntil du kan lukte den. Tilsett den kokte risen og buljongpulveret og rør godt.

Lag en grop i midten av pannen og tilsett soyasaus. Rør den forsiktig inn, trekk pannen av varmen og bland inn basilikum og mynte.Smak på risen for å sjekke om du trenger mer soya. Press gjerne risen ned i små eggeglass, boller eller ramekins og tipp de over på tallerkenen så du får små eller mellomstore kaker. Det ser veldig flott ut og er enkelt å få til.