© 2010–2019 Millas Mat

Hvit bønnestuing :: butterbean mash

Denne hvite bønnestuingen erstatter både poteter og øvrige grønnsaker til middag og er full av både smak og næring. Jeg synes dette er spesielt godt til alle typer stekt eller grillet kjøtt. Hvite bønner (butterbeans) har en kremete mild konsistens som gjør de velegnet til mosing og du bestemmer selv hvor grov eller fin du vil ha den. Her ser du mosen sammen med en pannestekt svinekotelett, sjy og en klassisk gremolata som er bladpersille, sitronskall, litt sitronsaft og hvitløk knust sammen.

Ingredienser

fire porsjoner:

to til tre spiseskjeer vanlig olivenolje

et fedd knust og finmost hvitløk

en kvist frisk rosmarin

skallet av en sitron

to bokser (800 gr) butterbeans

kokende vann til å spe ut med

havsalt og frisk sitronsaft etter smak

Hell olivenoljen i en dyp panne og tilsett hvitløken og sitronskallet mens oljen fortsatt er kald. Legg i rosmarinkvisten og varm blandingen forsiktig opp. Ta ut rosmarinkvisten etter noen minutter når den har frigitt oljen sin og blandingen lukter godt. Den kan nå kastes.

Tilsett de avrente bønnene i pannen og bruk baksiden av en tresleiv til å mose de godt mens de varmes opp. Tilsett litt og litt vann etterhvert og når du er fornøyd med konsistensen smaker du mosen til med havsalt men vær forsiktig siden noen typer hermetiske bønner er saltere enn andre. Tilsett frisk sitronsaft helt til slutt og server.