Hot Udon

japansk nudelsuppe チャーシュー

Svinefileten i denne oppskriften kan du lage i god tid på forhånd og kutte i tynne skiver rett før du skal legge opp suppen. Bruk litt tid på å smake til kraften for å finne den perfeke balsansen mellom det sterke, det syrlige og det søte. Her er en glimrende sjanse til å perfeksjonere dine egne smaksløker. Udon kjøpes stort sett vaakumpakket i asiatiske forretninger og skal bare koke i noen få minutter.

Ingredienser

to porsjoner:

chashu svinefilet:

ca. 400 gr svinefilet (du kan bruke indre- eller ytrefilet)

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer akasiehonning

to spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

revet skall av en lime

omlag tre spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

----

suppen:

syv dl god og sterk kyllingkraft eller svinekraft

et fedd skivet hvitløk

en liten bit frisk skivet ingefær

en spiseskje mirin (risvin)

en spiseskje sake (risbrennevin)

en halv teskje sukker

en halv teskje sesamolje

en til to chilier i ringer (jeg liker spicy thaichili)

----

300 gr udon (tykke japanske hvetenudler)

litt finsnittet kål, stekt

tre finsnittede vårløk

to bløtkokte egg

ristede sesamfrø og ramenpepper til garnering

Fremgangsmåte

Begynn med å lage chashu. Varm oljen i en panne og mens den varmes opp gnir du svinefileten godt inn med havsalt og pepper. Stek den pent brun på alle sidene inkl. endestykkene og legg den over i en lien ildfast form. Pisk sammen soya, østerssaus, honning og limeskall og hell dette over svinefileten. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på fileten og stek den til kjernetemp. ligger på 70 °C. Da har den en pen rosa kjerne. La den avkjøles i et par timer slik at den er lettere å skjære i skiver.

Hell kyllngkraften i en passende kjele og tilsett skivet hvitløk og ingefær. Sett på lokk og la den trekke mens svinefileten avkjøles. Fisk deretter ut skivene som nå har smaksatt kraften. Tilsett mirin, sake, sukker, soya og sesamolje. Kutt chilien i tynne ringer og ha den i. Kok opp og smak på kraften så du kjenner om du trenger mer sukker, soya eller sesamolje. Hold kraften varm men ikke la den stå å koke mens du ordner med toppingene.

Varm udon i kokende vann etter anvisingen på pakken.

Finsnitt kålen og stek den lett i pannen til den får noen brune flekker.

Fordel kokvarm kraft i varme boller og la i nudlene. Arranger topppingene slik du ønsker, dryss over sesamfrø og ramenpepper og server straks.