© 2010–2022 Millas Mat

Hot mexicansk tortillasuppe med kylling, chips & pico de gallo

Det er få ting som varmer mer en en mexicansk suppe full av chili, krydderier og deilig topping. Sammen med en frisk og sterk zingy salsa og knasende sprø tortillachips blir dette et komplett måltid med alt det gode fra det mexicanske kjøkkenet. Om du finner hermetiske pintobønner eller brune bønner kan disse med stort hell brukes i stedet for kidneybønner.

Ingredienser

gir fire porsjoner suppe:

vanlig olivenolje til steking

en finhakket rødløk

to teskjeer spisskuminfrø

en teskje tørket oregano

to fedd finhakket hvitløk

en spisekje malt chipotle (tørket & røkt chili)

en spiseskje tomatpuré

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en boks (400 gr.) røde kidneybønner

en teskje lys brunt sukker

7 1/2 dl kyllingkraft

havsalt og sort pepper etter smak

200 gr lårkjøtt av kylling i terninger

litt smør til steking

----

revet hvitost, tortillachips, avocado, lettrømme

----

pico de gallo:

tre modne tomater

en til to grønne jalapeno

en halv rødløk

en god håndfull frisk finhakket koriander

saften fra to lime

havsalt og sort pepper etter smak

litt e.v. olivenolje

Varm noen få spiseskjeer olivenolje i en passende gryte og tilsett finhakket løk sammen med kuminfrø, chili og oregano. Fres det inntil løken mykner og krydderiene dufter godt. Tilsett knust hvitløk og det lysebrune sukkeret og få igang en lett karamellisering. Etter noen minutter tilsetter du tomatpureen og steker den i et minutts tid før du heller over de knuste tomatene sammen med kidneybønnene og kraften. La suppen koke i omlag tjue minutter.

Mens suppen koker steker du kyllingkjøttet i en liten panne sammen med litt smør. Krydre godt med havalt og pepper. Sjekk at det er gjennomstekt og legg kjøttet til side.

Til salsaen fjerner du stilkfestet på tomatene, kutter de i to og tar ut frøhuset ved hjelp av en spiseskje. Kutt deretter tomatkjøttet i biter og ha det over i en passende bolle. Tilsett løk, jalapeno og hakket koriander sammen med lime, havsalt og pepper. Drible over litt av din aller beste e.v. olivenolje og gi det hele en lett miks.

Varm chipsene i ovnen ved 160 °C og riv osten, finn frem rømme og kutt en moden avocado i terninger. Miks den sammen med lime og havsalt så den ikke blir brun.

Smak på suppen og juster den med litt havsalt og pepper om nødvendig. Øs den opp i passende boller og topp med kylling, ost, avocadoterninger og rømme. Server salsa & chips ved siden av.