Honningkylling med glaserte røtter

blank mat frister alltid

Det er noe veldig avslappende med denne måten å lage mat på. Kombinasjonen kylling, grønnsaker og poteter nærmest roper komfort, hvertfall gjør de det i min bok. Når høstens norske gulrøtter kommer må de brukes og de fungerer veldig godt sammen med kylling. Denne oppskriften er inspirert av det amerikanske kjøkkenet hvor chicken and potatoes er et begrep i seg selv.

Ingredienser

fire rå økologiske kyllinglår

en halv dl vanlig olivenolje

en toppet spiseskje blomsterhonning

en kvart teskje tørket rosmarin

havsalt og sort pepper etter smak

seks medium store poteter

fire til seks gulrøtter

en frisk sitron i båter

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 210 °C og kle en bakeplate med aluminiumsfolie. Skyll kyllinglårene under rennende kaldt vann og tørk de godt med kjøkkenpapir. Pisk sammen olivenolje, honning, rosmarin og litt pepper og pensle kyllinglårene med denne blandingen. Legg de på bakeplaten med skinnsiden ned. Del gulrøttene i to på langs hvis de er veldig tykke men behold de gjerne hele ellers. Pensle også disse med marinaden.

Del potetene i to og gni de inn med litt olivenolje og klem på litt havsalt på snitteflaten. Legg alt innimellom kyllingen på bakeplaten, pass på at ting ikke ligger oppå hverandre. Legg sitronbåtene innimellom kyllingen og grønnsakene.

Stekes i 30 minutter, snu kyllinglårene, pensle på resten av marinaden og stek de i 25-30 minutter til. Dryss på litt havsalt og server.