© 2010–2022 Millas Mat

Hoisin og ingefærburger - hanbāgā

en burger full av klassiske asiatiske smaker

Denne burgeren beskrives som det reneste taffel av asiatiske smaker. Burger av alle slag er mye mer populær mat i Asia enn man kanskje skulle tro og i Japan konsumeres de i rikt monn. De er svært kreative når de bruker sine egne smaker og ingredienser i kjøttet. Når det gjelder tilbehør kan du enten holde det klassisk med salat, tomat, løk og cocktaildressing, men du kan også gjøre slik jeg har gjort og brukt Srirachamayo, finsnittet isberg, most avocado, tomat og smuldret bacon sammen med saltede fries.

Ingredienser

til to burgere:

350 gr ferskmalt storfekjøtt

en finrevet vårløk

to finhakkede fedd hvitløk

en spiseskje finhakket frisk koriander

en teskje frisk revet ingefær

en spiseskje hoisin + ekstra til pensling

en teskje sesamolje

en teskje lys soyasaus

to spiseskjeer panko + noe ekstra til justering av konsistensen

hvitt pepper etter smak

Bruk kvernen på en stavmikser eller et rivjern og riv opp vårløk, hvitløk, koriander og ingefær. Det er viktig for smaken at dette blir revet veldig fint opp. Ha alt over i en bolle sammen med kjøttet og tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene etter tur. Her er det best å mikse alt sammen med hendene men ikke overarbeid den. Form deretter ut burgere og pakk de inn i plastfolie eller matpapir inntil de skal stekes. De har godt av en times tid i kjøleskapet men gjerne mye lengre. De kan også lages dagen før - noe som er fint når man skal lage disse på en travel ukedag.

Stek burgerne på middels varme i en jernpanne og la de få omlag fire til seks minutter på hver side. For ekstra smak og blank finish kan du pensle de ferdigstekte burgerne med ekstra hoisin.