Knasende sprø fiskepinnewraps med cool ranch dressing

versatile wraps

Begrepet fiskepinner får en litt annen dimensjon når man lager de selv med fersk fiske og ihvertfall når de serveres som wraps med litt lekkert og friskt tilbehør. Tortillalefser kan brukes til så uendelig mye mer enn bare tacos eller burritos og wraps er noe de aller fleste liker - ikke minst de minste i familien som gjerne er litt ekstra skeptiske til fisk og fiskeretter generelt. Denne retten er heller ikke helt ulik McD sin Filet-O-Fish.

Ingredienser

middag for to:

600 gr renskåret torskefilet uten skinn og bein

fem spiseskjeer hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

en kvart teskje paprikapulver

en kvart teskje sellerisalt

to egg

tre spiseskjeer melk

en dl ferske loffsmuler eller panko (japansk brødkrumme)

nøytral olje til steking

——

fire tortillalefser

avocado, grovmost med lime og havsalt

en gulrot, juliennet

ass. gronn salat, snittet

cool ranch dressing

Forbered dressingen og la den trekke i kjøleskapet mens du lager fiskepinnene.

Sett en panne på middels varme og tilsett nok nøytral olje slik at pannen fyllermed ca. en cm. Finn frem tre dype tallerkener og ha hvetemel, salt, pepper og krydder i den ene, pisk sammen egg og melk i den andre og la smulene i den tredje. Skjær fisken i vanlig “fiskepinnestørrelse” og vend de først i melet, så i egg og deretter i smulene før de legges rett over i pannen på middels varme. Det er viktig at pannen ikke er for varm så paneringen blir brent før fisken er ferdig. Snu på dem jevnlig slik at de blir pent gylne over det hele.

Varm lefsene rask i tørr panne så de blir myke og smør på avocadomos før du legger på salat, gulrotstrimler, fiskepinnene og topper med dressingen. Brett sammen og server.