© 2010–2022 Millas Mat

Hestons Great Spagbowl

en 6 timers bolognese

In Search of Perfection med Heston Blumenthal er en serie som mange har sett på BBC Lifestyle eller YouTube og det er ikke bortkastet tid å sette seg ned i ro og mak med blokk og penn. Her er en variant av hans bolognese (han har flere) så kos deg men husk å beregne tiden. Lag gjerne sausen dagen før den skal serveres og den kan også fryses.

Ingredienser

pasta for tre eller fire:

en halv dl peanøttolje (det skal ikke brukes olivenolje i denne oppskriften)

100 gr finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

en hel stjerneanis

150 gr finhakket gulrot

fire stenger finhakket stilkselleri

300 gr ferskmalt kjøttdeig av okse (kalv) og svin

havsalt og sort pepper etter smak

halvannen dl helmelk

litt revet muskatnøtt

halvannen dl tørr hvitvin eller vermut

375-400 gr. hele hermetiske tomater m/saft

en halv kilo tagliatelle eller bucatini

Sett ovnen på 110 °C og plasser risten lavt i ovnen. Finn frem en gryte med tilhørende lokk og varm olje og smør opp til middels varme. Tilsett løk, hvitløk og stjerneanis. La de frese forsiktig i en halvtimes tid før du tilsetter gulrøttene og lar det frese videre i omlag tjue minutter. Tilsett deretter sellerien og la de frese i noen få minutter før du tilsetter kjøttet og lar det steke godt sammen med grønnsakene.

Krydre godt med havsalt og pepper og hell deretter på melken og riv over litt muskatnøtt. Kok opp og la syde koke inntil melken er så godt som kokt helt inn. Hell deretter på hvitvin og tomater og rør det godt inn. Sett gryten i ovnen med lokket plassert slik at det er en liten glippe på det og la den stå der i ro og fred i seks timer (ja, den skal faktisk så lenge). Sjekk den innimellom og tilsett litt kokende vann om den virker for tørr.

Rør sausen godt opp, plukk ut stjerneanisen og smak til med havsalt og godt med sort pepper og server den over nykokt tagliatelle eller spaghetti og gjerne med litt revet parmesan på toppen.