Helstekt kalkunfilet

til middag eller til pålegg

Kalkunfileter ligger som små fine pakker i frysedisken og den venter bare på at du skal plukke den opp, ta den med hjem, tine den og gi den behandlingen den fortjener. Dette er basen for en nydelig middag, saftige sandwicher, en lett og herlig salat, som fyll i wraps, i tacos eller til koldt- eller tapasbordet.

Ingredienser

en kalkunfilet (ca. 750 gr og opptil en kilo)

en halv dl vanlig olivenolje

halvannen teskje røkt spansk paprika (pimenton)

en teskje Provencekrydder

en halv teskje tørket timian

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og kle en bakeplate med et dobbelt lag aluminiumsfolie og bland sammen alle krydderne i en bolle utenom havsalt og pepper.

Bruk hendene og gni inn hele fileten over og under med olivenolje, dryss på krydder og masser det godt inn så det sitter fast på fileten. Legg fileten på bakeplaten og dryss på havsalt og pepper og ikke vær gjerrig. Bruk gjerne steketermometer hvis du har det, når kjernetemperaturen ligger på ca. 69 °C er fileten ferdig. Steketiden vil ligge på mellom 40 minutter og opptil en time.

La fileten hvile i minst et kvarter før du skjærer den opp. Når fileten er kald skal den pakkes inn i aluminiumsfolie, så plast utenpå, det er viktig skal kjøttet bevares saftig og godt. I kjøleskap er den holdbar i ca. fem dager. Den kan også fryses.