© 2010–2021 Millas Mat

Helmarinert lakseside The New Fulton

New Yorks fiskemarkeder byr på utradisjonelle smaker

Fulton er et stort og kjent fiskemarked i Bronx, New York og med råvarer herfra har det blitt utviklet en rekke utradisjonelle fiskeretter og her er et eksempel. Denne marinaden er både fransk og asiatisk med både tradisjonelle provencalske urter, olivenolje og sitron sammen med soya og sesamolje. Dette smaker ekstra godt med skivet kjølig agurk og enten ris eller årets første nypoteter. Her har det valgt det siste og bakt de med litt smør, havsalt, pepper og frisk timan.

Ingredienser

en hel lakseside m/skinn (ca. 500 gr. i råvekt)

----

marinade:

et fedd revet hvitløk

to spiseskjeer mørk brunt sukker (muscavado)

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje revet sitronskall (spar på resten av sitronen)

to spiseskjeer finhakket bladpersille

to spiseskjeer friske timianblader

en spiseskje friske rosmarinblader

saften av en halv sitron

to spiseskjeer sesamolje

en halv dl vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

----

en halv sitron i skiver

frisk rosmarin til garnering

Tørk godt av laksen med kjøkkenpapir og pisk sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg laksen i en passende form eller stor zippose og hell over marinaden. La laken hvile kaldt i minimum en time men gjerne mye lengre.

Legg et stykke aluminiumsfolie på et stekebrett (ikke nødvendig hvis laksen ligger i en ildfast form) og skru på grillen på ovnen til 230 °C. Legg laksen på brettet og pensle over marinaden. Grill laksen i omlag ti minutter eller inntil den flaker seg men pass godt på pga. den høye temperaturen.

Som oftest til skinnet på fisken sitte fast i folien så du kan løfte av store biter med hel fisk ved hjelp av en bred stekespade. Garner med sitron og litt ekstra rosmarin.