Havabbor med rød peppersaus

en fantastisk delikat fisk

Havabbor kalles også havets ulv og er en skikkelig delikatesse. Som oftest må den bestilles i fiskedisken så dette er ikke en typisk hverdagsrett men heller noe for de spesielle anledninger. Her får den følge av en nydelig peppersaus og ønsker du litt mer tilbehør vil jeg foreslå skivestekte poteter og en grønn grønnsak som for eksempel stekt squash.

Ingredienser

middag for to:

400 gr filet av havabbor

en stor rød paprika i tynne strimler

en stor gul paprika i tynne strimler

tre sjalottløk i tynne strimler

tre hele stjerneanis

halvannen spiseskje hvitvinseddik

en spiseskje vermut

vanlig olivenolje til steking

e.v. olivenolje

friske timianblader

havsalt etter smak

friske basilikumblader

kokende vann

Skjær opp paprika og sjalottløk i tynne julienne-strimler. Varm olivenoljen i en dyp panne og tilsett paprika og løk sammen med stjerneanisen og en klype salt. La den frese godt i pannen og når den begynner å bli myk tilsetter du basilikum, hvitvinseddik og vermut. La all væsken koke nesten helt inn og hell på vann inntil det halvveis dekker all paprikaen. Kok opp og la det resusere seg til omlag halvparten. Ha alt over i en blender og kjør det til en glatt saus. Smak på den for å sjekke om den trenger mer salt.

Nå kan du begynne med fisken. Legg den på fjøla med skinnsiden opp og skjær noen små snitt i fileten med omlag halvannen cm. avstand. Stikk friske timianblader nedi sprekkene sammen med noen saltkorn og smør inn hele fileten med olivenolje. Legg den med skinnsiden ned i godt oppvarmet panne og press den litt ned med stekespaden hvis den begynner å krølle seg. Fisken er godt beskyttet av skinnet så den ikke blir tørr. Følg med på kjøttet som blir hvitt og fast etterhvert som fileten steker. Når den er nesten helt ferdig snur du den og gir den omlag 30 sekunder på andre siden før servering.

Varm opp sausen og spre den på en tallerken, Anrett deretter fisken på toppen sammen med noen dråper av din beste olivenolje og server.