Hariyali Murgh

indisk spinat og kyllingcurry

​Ikke noe smaker om en curry på en kald dag. Det er ganske fantastisk hvordan denne maten fungerer på oss i et kaldt klima, for meg er det nesten som medisin. Denne varianten med kylling, ferske tomater og fersk spinat er både frisk og lett og sausen tar heller ikke lang tid å fikse. Denne oppskriften er en variant av en annen kjent indisk curry nemlig Butter Chicken.

Ingredienser

​middag for tre:

500-600 gr lårkjøtt av kylling

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

200 gr fersk vasket spinat

to modne plommetomater

en håndfull fersk finhakket koriander

50 g ristede og grovknuste cashewnøtter

—-

saus:

halvannen spiseskje klarnet smør eller ghee

en spiseskje finhakket hvitløk

en spiseskje revet frisk ingefær

en grønn kardemommekjerne (knust)

to hele nellik

en teskje malt koriander

en teskje malt garam masala

en teskje gurkemeie

en teskje chili eller mer om du vil ha det sterkt

275 ml tomatpuré

40 gr smør

en spiseskje friskpresset sitronsaft

en dl kremfløte

​Begynn med å lage sausen. Varm smøret i en dyp panne og fres hvitløk og ingefær raskt. Tilsett den knuste kardemommen sammen med alle de øvrige krydderiene og fres de forsiktig i omlag ti minutter. Tilsett deretter tomatpuré og sitronsaft og rør alt godt sammen. Avslutt med å tilsette fløte og smør. La det hele smelte sammen, plukk ut bladene fra kardemommekapselen og juster sausen med havsalt og pepper om du ønsker det. Sett sausen til side.

Varm oljen i en panne og kutt kyllingen i passe store biter. Stek kjøttet inntil det har fått gylne flekker og hell deretter over sausen og tilsett tomatene. La det hele koke sammen og omlag ti til femten minutter og legg alle spinaten på toppen. Legg på lokk og ta pannen av varmen. La den stå så spinaten forvelles mens risen koker. Vend inn spinaten og den finhakkede korianderen og topp med mer koriander og cashews.

Serveres med basmatiris og indisk brød som naan eller roti som du ser på bildet.