© 2010–2021 Millas Mat

Gylne rotfrukter og kyllinglår

alt i en langpanne gir deg en stressfri middag

Når jeg skriver dette er vi i februar og noen av våre faste vintergrønnsaker er på vei ut av butikkene for denne gang. Så da er det bare å benytte seg av dem nå mens man kan. Her er nok en variant av en ovnsbakt rett der alt kan lages samtidig. Grillkrydderet setter en liten spiss på de søte rotfruktene og lønnesirup gir kyllingen og pølsene en flott blank overflate og nydelig smak. Krydre med havsalt og pepper etter steking.

Ingredienser

gir to rause porsjoner:

to ferske økologiske kyllinglår med ben

150 gr tykt bacon eller tykke pølser, snittet

en liten søtpotet i grove terninger

en liten kålrot i grove terninger

to medium store gulrøtter, grovt skivet

to poteter i grove terninger

to rødløk, kuttet i båter

seks fedd hvitløk med skall

en dl vanlig olivenolje

en teskje tørket oregano

en halv teskje tørket basilikum

havsalt og sort pepper etter smak

grillkrydder etter smak

to spiseskjeer 100% lønnesirup til pensling

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en stor langpanne. Hell i olje og krydderurter samt pepper og vend kyllinglår, oppdelte grønnsaker, hvitløksfedd og løkbåter i dette. Se til at kyllingen ligger med skinnsiden ned og spre alle rotfruktene godt utover så de ikke ligger for mye oppå hverandre. Dryss grillkrydder på grønnsakene og bak alt i ovnen i en halvtime.

Snu kyllingen så skinnsiden kommer opp og pensle med lønnesirup. Legg på bacon eller pølser, pensle disse også og gi alt en halvtime til. Dryss på litt havsalt og pepper og server maten rett fra pannen. Garner gjerne med litt frisk finhakket bladpersille om du har (jeg hadde ikke denne gangen).