© 2010–2022 Millas Mat

Gulrot og tomatsuppe

hjemmelaget slår alltid pose

Nærende, sunt og varmende – her har du en oppskrift på en supergod suppe fra de fine folka hos BBC Food. God hjemmelaget suppe laget på ferske grønnsaker er virkelig noe av det beste du kan spise og om høsten og vinteren er det ikke noe som varmer kroppen mer enn en skål varm suppe. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang for denne suppen kan fryses. Den er kjempegod med brød til eller til en stabel pannekaker med hjemmelaget blåbærsyltetøy. Det er bare å nyte denne kalde fine årstiden og alt den har å by på.

Ingredienser

suppe for fire:

noen få spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en finhakket løk

to stilker hakket frisk selleri

600 gr skrelte gulrøtter i skiver

100 gr poteter i terninger

en liter kokende vann

tre laurbærblader

250 gr tomata passata

350 gr cherrytomater

en spiseskje grønnsaksbuljong

en spiseskje sukker

en spiseskje rødvinseddik

halvannen dl helmelk

havsalt og sort pepper etter smak

Varm oljen i en dyp panne og fres løk, selleri, gulrøtter og poteter inntil de blir blanke. Legg i laurbærbladene og tilsett alle de øvrige ingrediensene utenom melken. Kok opp og la suppen koke i en halvtime med lokket på, ta deretter av lokket og la suppen boble videre i en snau halvtime til.

Plukk ut laurbærbladene og kjør suppen glatt i en blender. Tilsett melken og litt mer vann om nødvendig og smak til med havsalt og pepper. Varm den opp på nytt om det er nødvendig og garner gjerne med litt fløte, finhakket persille og noen krutonger til.