© 2010–2022 Millas Mat

Grønnsakscurry for alle anledninger

når du vil ha noe som smaker mye

Du trenger ikke kjøtt for å kunne lage en virkelig nydelig curry og med grønnsaker i en saus basert på krydder, tomater og yoghurt gjør at du virkelig ikke savner det heller. Dette er en oppskrift fra Times Online som jeg har bearbeidet litt for å få en litt fyldigere saus som man kan dyppe de stekte rotiene i. Supergodt!!

Ingredienser

middag for fire:

to spiseskjeer solsikke- eller annen nøytral olje

en grovhakket banansjalott

et finhakket fedd hvitløk

en liten sellerirot i små terninger

havsalt og sort pepper etter smak

tre spiseskjeer Hot Madras Currypaste

en terning god grønnsaksbuljong eller en spiseskje fond (kan sløyfes)

tre grønne kardemommekjerner (knuses og blandes i currypasten)

en grovhakket grønn paprika

en halv blomkål kuttet i små buketter

en halv broccoli kuttet i små buketter

en boks (400 gr) grovhakkede tomater

en medium stor squash i terninger

to dl gresk eller tyrkisk yoghurt

frisk finhakket koriander

——

dampkokt basmatiris og stekte roti til servering

Varm oljen i en romslig kjele eller en gryte og fres sjalottløk og skivet hvitløk mykt og blankt. Tilsett paprika og krydre litt med havsalt og sort pepper. Lag et rom i midten av gryten og fres currypasten i noen minutter for å kvitte seg med den rå smaken og vend den inn sammen med sellerirot og blomkål og tilsett en til to dl vann for å få kokeprosessen i gang og la det hele koke i noen få minutter før du heller på tomatene og skyller ut av boksen med litt vann for å få med alt.

Smuldre inn en terning med grønnsaksbuljong om du vil på dette tidspunktet. Kok opp og tilsett squash og broccoli. La det småkoke i omlag ti minutter. Sjakk at grønnsakene er møre og juster smaken med havsalt og pepper om det er nødvendig. Rør inn yoghurten og dryss over frisk finhakket koriander. Anrett curryen i boller sammen med basmatiris og server den sammen med roti.

Denne curryen blir best om den lages tidligere på dagen den skal serveres. Smakene får satt seg enda bedre etter annen gangs oppvarming.