© 2010–2022 Millas Mat

Grønnkål - stirfry med kylling

en rett med elementer fra mange land

Grønnkål er en energibombe og er supersunn og det er veldig trist at denne grønnsaken knapt finnes i norske grønnsaksdisker, men noen asiatiske markeder tar den inn og min asiamann (av mangel på et bedre uttrykk) er en av dem. Norske restauranter bruker stadig mer grønnkål og det er nok blitt en trendy ingrediens selv om den for noen tiår tilbake hadde svært lav status. Har du en kjøkkenhage er den også svært lett å dyrke selv. Det kan du lese mer om hos mesterhagen.no.

Ingredienser

gir to gode porsjoner:

125 gr japanske sobanudler eller kinesiske eggnudler

100 gr finsnittet grønnkål

to teskjeer sesamolje

litt nøytral olje til steking

kjøttet fra to til tre store renskårede kyllinglår

en tommelstor bit frisk ingefær skåret i fyrstikkstrimler

tre fedd finhakket hvitløk

en til to spiseskjeer Sriracha

to medium store gulrøtter i fyrstikkstrimler

en halv rød paprika i tynne strimler

125 gr friske bønnespirer

lys soyasaus etter smak

to spiseskjeer risvin eller hvitvinseddik

saft og skall av en lime

knust szehuanpepper etter smak

Kok nudlene ferdige og hell av vannet. Tilsett litt sesamolje og rør den godt inn så nudlene ikke klistrer seg sammen. Satt varme på woken og tilsett grønnkålen i sammen med noen spiseskjeer vann og kok den inntil den har falt litt sammen. Ta den ut av woken og skyll den godt under iskaldt vann så den beholder både struktur og grønnfarge.

Legg spirene i en sil og hell over en liter kokende vann, Skyll de deretter i iskaldt vann.

Tørk rask av woken med litt kjøkkenpapir, tilsett olje, få opp god varme og brun kyllingen i små porsjoner, ta ut kjøttet og legg det over på en tallerken,. Tilsett paprika, ingefær, gulrøtter og forvellede spirer og fres dette raskt inntil det har myknet noe. Tilsett kyllingen tilbake i woken sammen med hvitløk, chilisaus, grønnkål og nudler og vend alt lett sammen. Tilsett risvin, soya, limejuice og skall sammen med noen få spiseskjeer kokende vann så du får en liten saus som dekker nudler, kjøtt og grønnsaker. Juster smaken med mer soya og lime om nødvendig, avsllutt med pepper og server straks.

Tilsett gjerne en håndfull cashewnøtter om du vil.