© 2010–2022 Millas Mat

Grønn pasta med erter, røkt skinke og sprøtt brød

en vårlig pasta du kan lage utenfor sesongen

Jeg smakte aldri denne retten da jeg var i Italia men jeg så den på flere menyer og jeg noterte den ned i min lille notatbok som etterhvert hadde blitt ganske så full av mine mer eller mindre ubegripelige rablerier. Jeg bet meg særlig merke i de små stekte brødbitene som alltid lå på siden av tallerkene som kelnerne bar ut fra kjøkkenet. De kalles Crostini og er daggammelt hvitt brød smurt med smør og knust hvitløk, drysset med litt ost og urter og bakt i ovnen. Så enkelt og så godt.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr grønn tagliatelle (spinatpasta)

to til tre spiseskjeer pesto genovese

100 gr små grønne erter

100 gr bøkerøkt skinke

to spiseskjeer fløte eller creme fraiche

havsalt og sort pepper etter smak

ekstra ristede pinjekjerner og revet parmesan til garnering

friske cherrytomater til garnering

en liten crostini eller tre

Sett over en stor kjele med vann til pastaen og lag pesto etter oppskriften. Kutt skinken i tynne strimler og fres den i litt smør inntil den begynner å få gylne kanter. La den renne av seg på kjøkkenpapir så den holder seg litt sprø. Kok ertene i et drøyt minutt og ha de over i et dørslag.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og har den tilbake i kjelen. Rør inn pesto og creme fraiche, smak til med havsalt og pepper om det er nødvendig. Vend deretter inn erter og skinke og arranger den på to tallerkener. garner med pinjekjerner, parmesan og friske cherrytomter og legg crostinien på kanten av tallerkenen. Serveres straks.