© 2010–2021 Millas Mat

Grønnkål, spinat og kylling med østerssaus og sake

så mye smak i en rett

Den etterhvert så populære grønnkålen er helt utmerket i wok siden den tåler varme svært godt. Hadde grønnnkålen vært utbredt i Asia hadde den vært mye brukt, det er jeg sikker på. Den avgir lite fuktighet under steking, derfor slipper du også problemet med for mye væske i woken. Dette er et eks. på at våre aller sunneste grønne grønnsaker kan smake helt fantastisk godt bare de tilberedes riktig.

Ingredienser

middag for tre:

500 gr lårfilet av kylling

----

marinade til kyllingen:

en teskje maisenna

en teskje sake eller tørr sherry

to teskjeer lys soyasaus

en teskje sesamolje

----

seks fedd grovhakket hvitløk

nøytral olje til steking

en løk i tynne skiver

250 gr grønnkål, vasket og renset

150 gr babyspinat, vasket

to spiseskjeer østerssaus

en spiseskje sake eller tørr sherry

en halv dl kyllingkraft

en teskje maisenna utrørt i litt vann eller kyllingkraft

Forbered alle grønnsakene, kutt opp løk og hvitløk, kutt kyllingen i grove terninger og miks kjøttet sammen med marinaden.

Varm opp woken og tilsett omlag to spiseskjeer olje. Når den ryker lett tilsetter du løk og hvitløk og freser dette raskt til hvitløken er lett gyllen og lukter godt. Pass på at den ikke brenner seg, da blir den bitter. Ta all løken ut av woken med behold oljen i pannen. Ha i omlag halvparten av kyllingen i og stek den pent gyllen på utsiden men ikke la den bli helt gjennomstekt ennå. Ta ut kjøttet og stek den andre halvparten på samme måte. Ha all kyllingen tilbake i woken og tilsett løk, grønnkål og spinat og miks det lett. Når grønnkålen begynner å mykne litt tilsetter du østerrsaus, sake og kraft og koker opp. Forsett og mikse lett. Blir sausen for tynn tilsetter du litt av maisennajevningen for å få en fyldigere saus.

Serveres straks sammen med ris og ønskede sideretter feks. kimchi eller agurksalat.