© 2010–2022 Millas Mat

Grønn Burger fra Døgnvill med gulrotchips

et burgersted ulikt alle andre

Originalopskriften til disse finner du på Bamas nettsider. Jeg har justert ned oppskriften til to burgere siden vi aldri orker mer enn en hver og nesten allid vil ha fries til. Men denne gangen lager vi chips av gulrøtter både som topping og som litt ekstra knas ved siden av. Døgnvill Burger er et sted vi har besøkt flere ganger og de serverer alltid knakende god mat.

Ingredienser

til to burgere:

150 gr grønne eller brune linser, kokt og avkjølt

100 gr finhakket blomkål

en kvart rødløk, finhakket

20 gr bødsmuler eller panko

litt vann

havsalt og sort pepper etter smak

vanlig olivenolje til steking

----

gulrotchips:

150 gr gulrøtter

havsalt og cayennepepper etter smak

nøytral olje til steking

----

avocadotopping:

en moden avocado

en halv rød chili eller en thaichili

frisk sitron, havsalt og sort pepper etter smak

----

chilimajones:

tre spiseskjeer majones

en teskje Sriracha

en teskje tomatketchup

----

burgerbrød og grønn salat

Lag avocadotoppingen og chilimajonesen og sett de kaldt inntil burgerene skal settes sammen.

Kjør de kokte linsene til en grov mos i prosessoren og skarp de over i en blandebolle. Tilsett blomkål- og løkblandingen fra pannen sammen med brødsmulene. Tilsett havsalt og pepper og juster med vann eller mer brødsmuler til du har en farse som lar seg forme ut til to burgere. Stek de gylne på pannen med olivenolje men ikke stek de for hardt, la de heller få litt lengre tid så det danner deg en god stekeskorpe.

Rens gulrøttene og bruk en potetskreller til å kutte de i lange strimler. Friter de gylne i olje og legg de over på kjøkkenpapir for avrenning. Krydre de med havsalt og cayenne mens de ennå er varme så krydder og havsalt fester seg på dem.

Når alt er klart setter du sammen burgerene ved å først riste brødene lett. smør deretter bunnen av brødet med chilimajonesen, legg på frisk salat, så burgeren og topp med gulrotchips og avocadotoppingen og toppen av brødet. Server straks.