© 2010–2021 Millas Mat

Grillet laks med avocadosalsa

Laks og avocado er en nydelig kombinasjon og her får du oppskriften på en veldig smakfull, frisk og syrlig avocadosalsa sammen med ovnsgrillet fisk. Du kan gjerne servere ris til dette men couscpus er også godt eller saltbak noen poteter og lag gressløksmør eller urtesmør til. Det blir helt supert. Blir det noen rester igjen av salsaen har du et godt utgngspunkt for en wrap dagen etter med enten kylling eller fisk.

Ingredienser

avocadosalsa:

to dl yoghurt naturell

en finsnittet vårløk

en spiseskje hakket frisk basilikum

en god klype havsalt

saften av en lime

en stor avocado i terninger

100 gr modne tomater i terninger (frøhuset fjernet)

100 gr slangeagurk i terninger

——

grillet laks:

to store ferske laksefileter

vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

Sett ovnen på 225 °C og kle en bakeplate med aluminiumsfolie. Gni inn laksefiletene med olivenolje, salt og pepper. Trykk krydderet ned på laksen så det blir sittende fast og legg laksen på bakeplaten med skinnsiden ned. Bak laksen til den løsner fra skinnet. Steketiden avhenger av tykkelsen på filetene men begynn med ti minutter først.

Til salsaen så har du limejuice og salt i en miksebolle, bland sammen yoghurt, vårløk og basilikum. Smak til med mer salt om nødvendig og vend inn avocado, tomater og agurk. Legg avocadosteinen i midten av bollen og dekk den til med plastfolie. Sett den kaldt inntil den skal serveres.