© 2010–2020 Millas Mat

Grillet biff med grønn pepper og sitron

kort og godt - en biffmiddag

Grønn pepper er umodne pepperkorn som ikke har fått ligge og tørke under sterk sol. De små grønne perlene legges i eddiklake så modningsprosessen stopper. Dette er et mildt pepper som lukter både av jord, gress og frukt og smaker helt fantastisk godt til grillet kjøtt. Jeg lar pepperet spille hovedrollen her og bruker bare nøytral olje og havsalt i tillegg. Og husk, kjøp hele pepperkorn siden ferdigmalt pepper mister smaken raskt. Skaff til veie en solid morter av stein og knus pepperet selv.

Grillet biff med grønn pepper og sitron

Ingredienser

middag for to:

to jevnt store entrecôte på mellom 200-250 gr pr. stykke

noen få spiseskjeer solsikkeolje

tre teskjeer hele grønne pepperkorn

havsalt etter smak (fleur de sel)

frisk sitron

Ta biffene ut av kjøleskapet halvannen time før grilling og gni de først inn med litt solsikkeolje og deretter mesteparten av det knuste grønne pepperet. Masser det hele godt inn. Forbered tilbehøret mens du venter, på bildet har jeg valgt fries, en grønn grønnsak og en klassisk bernaise.

Grill kjøttet i tre til fire minutter på hver side på en godt oppvarmet grill eller i en solid grillpanne og la bifen hvile i ti minutter før det er klart til servering. Dryss gjerne på litt ekstra grønn pepper sammen med noen korn av ditt beste havsalt (fleur de sel). Vær også obs. på at steketiden på kjøttet varierer med biffens tykkelse.

Kryst frisk sitron over kjøttet før du setter gaffelen i det.