Grillede Teriyaki kyllingspyd med vårløk og sesamfrø

fyr opp grillen 照り焼き

Teriyaki er en utmerket måte å introdusere noen for det japanske kjøkken. Det er en smak som de fleste liker og mat på spyd er både enkelt å lage samt gøy å spise. Jeg liker disse spydene servert med friske sprø grønnsaker og til disse lager jeg en spesiell japansk salatdressing som du finner link til nederst i instruksjonen.

Ingredienser

teriyakimarinade:

0.6 dl lys soyasaus

2 1/2 dl vann

en halv teskje malt ingefær

en kvart teskje hvitløkspulver

tre spiseskjeer lys brunt sikker

en til to spiseskjeer akasiehonning

----

jevning:

to spiseskjeer maisenna

en halv dl vann

----

600 gr lårkjøtt av kylling

tre store vårløk

ristede sesamfrø til garnering

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til marinaden i en kjele men vent med jevningen. Varm opp og når blandingen ryker lett tilsetter du jevningen og pisker den godt ut. Når marinaden har tyknet tar du den av varmen og lar den avkjøle seg. Er den for tykk for din smak justerer du den med litt mer vann.

Legg i biter av kyllinglår i en bolle med lokk eller i en tykk zip-pose og hell over mesteparten av sausen og bland godt. La kyllingen hvile kaldt i omlag seks timer. Tre de deretter på spyd med lange biter av vårløk innimellom slik du ser på bildet.

Grill de ute på grillen eller på rist i ovnen med grillelementet på ved 225 °C. Snu de da etter ca. ti minutter og gi de syv til åtte minutter på den andre siden.

Server de med en frisk salat av de grønnsakene du liker og har. Her har jeg brukt sommerkål, gulrot, agurk og litt ruccola mikset sammen med noen kalde ramen og laget en japansk salatdressing.