Grillede Plantaines

kokebananer på grillen

Den største forskjellen mellom plantaines og bananer er innholdet av stivelse og det tykke harde skallet. Plantaines bør absolutt varmebehandles skal de smake godt og på grillen blir de helt fantastisk gode med en liten glasur på. De kan også grilles uten denne glasuren men litt olje trenger du for at de ikke skal sette seg dønn fast på grillristen.

Ingredienser

to plantaines, velg de som er litt gule i skallet

to spiseskjeer nøytral olje

havsalt og sort pepper etter smak

----

glasur:

to spiseskjeer vann

to spiseskjeer lys brunt sukker

to spiseskjeer mørk rom

to spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

Kok opp vann og sukker i en liten kjele og pisk godt slik at sukkeret løses opp. Tilsett rom og kok den ut. Rør deretter inn smøret og når det har smeltet setter du den til side.

Bruk en liten kniv og kutt av endene på hver plantain. Del de deretter i to på langs men behold skallet på. Det beskytter de under grillingen og forhindrer at de knekker. Pensle snitteflaten med litt olje samt et dryss havsalt og pepper. legg de på grillen ved medium varme og grill de under lokk i omlag tre til fem minutter. Snu de, pensle med glasur og grill de på skinnsiden i syv til ti minutter eller inntil de er møre. La de hvile i noen minutter og fjern skallet. Pensle de med litt mer glasur rett før servering.