© 2010–2020 Millas Mat

Gresk linsesuppe

en favoritt igjennom mange år

Dett er en suppe med smak av Middelhavet. Den er sunn, billig, mettende og varmende. Linsesupper er populære både som lunsj og middag og denne oppskriften kommer fra Hellas. Du kan bruke grønne eller brune linser i denne oppskriften, bare husk å skylle de godt i et dørslag etter at de har ligget i bløt før du har dem over i suppen. Og ikke dropp hvitvinseddiken, det er en meget viktig ingrediens her. Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

Gresk linsesuppe

Ingredienser

fire til seks porsjoner:

500 gr grønne eller brune linser (legges i bløt natten over eller minimum seks timer)

to hele skrelte løk

fire hele fedd hvitløk

to spiseskjeer hvitvinseddik

en boks (400 gr) hakkede tomater

en halv dl vanlig olivenolje

tre laurbærblader

to spiseskjeer tørket oregano

en spiseskje sukker

halvannen liter kokende varm grønnsakskraft

havsalt og sort pepper etter smak

Bløtlegg linsene natten over i rikelig med kaldt vann. Hell av vannet og skyll de godt i et dørslag.

I en romslig kjele (minst fire liter) så legger du i hele løk og hele hvitløksfedd og så er det bare å tilsette hvitvinseddik, tomater, olivenolje, laurbærblader, oregano, sukker, havsalt, pepper og kraft. Kok opp.

Ha i linsene, kok opp igjen og la suppen småkoke i en time, ta av lokket de siste 20 min for å fordampe noe av væsken hvis suppen er for tynn. Ta ut løken og laurbærbladene og kast disse, de har gjort jobben sin og smaker nå ingenting. Mos hvitløken og ha den tilbake i suppen. Smak til med mer sukker, havsalt og pepper om nødvendig før servering.