Green Bean Casserole

tradisjonell siderett til Thanksgiving

Denne svært verdsatte og elskede sideretten har relativt nytt oppgav. Den ble skapt i 1955 av Campbell Soups testkjøkken der Dorcas Reilly jobbet. Mange lager dette med den ferdige hermetiske suppen den dag i dag men jeg har en egen soppsuppe som jeg synes smaker mye bedre og den er enkel å lage til. Denne retten kan lages ferdig i god tid og settes i ovnen når de andre siderettene begynner å bli klare.

Ingredienser

soppsuppen:

225 gr fersk champignion i skiver

tre spiseskjeer smør

en toppet spiseskje hvetemel

to fedd knust hvitløk

en spiseskje Cognac

3 1/2 dl kyllingkraft

2 1/2 dl kremfløte

lys soyasaus etter smak

----

en porsjon french fried onions

350 gr aspargesbønner, ferske eller frosne

Fremgangsmåte

Lag løken etter oppskriften og sett den til side.

Begynn med å lage suppen. Rens og grovhakk alle soppen og ha den over i en dyp panne sammen med smøret og en klype havsalt. Fres soppen godt og når den har sluppet fuktigheten har du i hvetemelt og røret det godt inn. La det hele steke i et minutts tid. Tilsett knust hvitløk og la den steke med i et halvt minutt før du koker ut pannen med Cognac. Hell i kraft og fløte og kok opp. Ha i soya og kok suppen til den har fått en fin fylde.

Kok bønnene i to til tre minutter i fosskokende vann, skyll de deretter i iskaldt vann slik at de bevarer grønnfargen.

Sett ovnen på 175 °C og smør en passende ildfast form med litt smør. Ha i bønnene, soppsuppen og halvparten av løken og bland det i formen. Dekk formen med folie og bak i vel tjue minutter inntil det koker godt langs kanten på formen. Ta av folien, fordel resten av løken over og sett den tilbake i ovnen i nye fem-ti minutter.