© 2010–2022 Millas Mat

Gordon Ramsays biffajitas

med tortillas og spicy guacamole

Dette er en nydelig oppskrift på skikkelige fajitas fra superkokken Gordon Ramsay. Fler og fler får øynene opp for genuin mexicansk mat laget helt uten ferdige produkter og de som ennå ikke har forsøkt seg på det har virkelig noe å glede seg til. Dette er supergodt og veldig enkelt å få til hjemme uten kompliserte ingredienser. Alt du trenger en en grillpanne i solid støpejern som virkelig takler intens varme.

Ingredienser

600 gr mørbrad i fine tynne strimler

en rød paprika i tynne strimler

to små gule paprika i tynne strimler

en rødløk i små båter

en teskje malt spisskumin

en teskje paprikapulver

en teskje malt koriander

to teskjeer tørket oregano

havsalt og hvitt pepper etter smak

seks spiseskjeer vanlig olivenolje

——

spicy guacamole:

to modne avocado

saften av en halv lime

ett fedd revet hvitløk

en rød finhakket chili

en finhakket sjalottløk

to modne finhakkede plommetomater

noen friske korianderblader

——

stekte maistortillas

revne korianderblader

iskald rømme

mexicansk Cholulasaus eller annen chilisaus

Miks sammen de tørre krydderne med salt og pepper og fordel det i to boller. Skjær opp biffen i tynne strimler og ha kjøttet oppi den ene bollen. Skjær opp all paprikaen i tynne strimler samt løken i båter og ha disse i den andre bollen. Fordel olivenoljen i begge bollene og miks inn krydderiet og la kjøtt og grønnsaker marinere seg en liten stund på kjøkkenbenken.

Mens de marineres lager du guacamole. Press limejuice i en bolle, ha i saltet og tilsett avocado i terninger. Avocado blir raskt brun, limejuicen holder den frisk og grønn, så begynn alltid å lage guacamole på denne måten. Miks inn revet hvitløk, sjalottløk, finhakket chili og tomater og rør alt godt sammen. Tilsett hakket koriander til slutt. Dekk bollen med plast og legg i en av avocadokjernene. Dette holder guacamolen frisk og god.

Få opp varmen på grillpannen, den skal ryke lett, og begynn å steke løk- og paprikablandingen først. Jeg pleier å steke dette i fire omganger, det er svært viktig at varmen i pannen ikke synker, men at du får grillet paprikaen og ikke ender opp med noe som nærmest smaker kokt. Etterhvert som du steker tipper du blandingen over i en ildfast form og holder den varm i ovnen ved ca. 150 °C. Stek også biffen porsjonsvis, den trenger ikke mer enn minuttet på hver side.

Stek maistortillaene i en tørr panne. Hakk og dryss korianderen over kjøttet og paprikablandingen, og server alt med guacamole og rømme.