© 2010–2020 Millas Mat

Gong Bao kylling med cashews

en sterk rett

Gong Bao er er en kinesisk rett med kylling og grønnsaker i en deilig saus som toppes med cashew. Den er både sterk og smakfull siden den kommer fra szehuanprovinsen i Kina som er viden kjent for sine sterke retter. Det finnes mange varianter av denne retten og flere omskrivninger alt ettersom hva man bruker. Andre asiatiske lang har også sine versjoner bla. Malaysia og Singapore.

Gong Bao kylling med cashews

Ingredienser

400 gr lårkjøtt av kylling

en liten rød paprika

en liten gul paprika

en liten løk

tre grønne asparges

en halv grønn squash

to til tre fedd hvitløk

en spiseskje revet ingefær

to til tre spiseskjeer kinesisk hot chilibean paste

en teskje hoisinsaus

halvannen teskje kyllingbuljong

en dl kokende vann

1/3 ts havsalt

en teskje mørk soyasaus (ketjap manis)

to spiseskjeer nøytral olje til steking

halvannen spiseskje potetmel eller maisenna

en liten håndfull cashewnøtter

dampet jasminris til servering

Kutt kyllingen i tynne strimler og skjær deretter paprika, løk, asparges og squash i terninger. Ikke kutt der for smått så det blir til mos i woken.

Varm en spisesje olje i woken og stek kyllingen i små porsjoner så de får en fin gyllen farge. Ikke gjennomstek kjøttet helt men legg det over på en tallerken etterhvert som du steker. Tilsett en ny spiseskje olje i woken og fres hvitløk, ingefær, bean paste og hoisin i et halvt minutt og tilsett alle grønnskene. Vend på alt så det mikses men ikke rør. Tilsett kyllingen tilbake i woken samen med buljong, havsalt, sukker og ketjap og kok opp. Smak til med mer buljongpulver om nødvendig. Tilsett potetmel utrørt i litt kaldt vann og rør inn i den kokende sausen så den tykner. Dryss over cashew og server retten sammen med jasminris.