© 2010–2021 Millas Mat

Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁

en sterk kyllingrett fra Sichuan

Gong Bao er en klassisk kinesisk rett med kylling og grønnsaker i en deilig saus som toppes med cashews eller peanøtter. Den er både sterk og smakfull siden den kommer fra Sichuan i Kina - en region som er godt kjent for sine sterke retter. Den finnes i mange varianter alt ettersom hva man bruker av ulike grønnsaker. Andre asiatiske lang har også sine versjoner bla. Malaysia og Singapore der den er mest kjent som Kung Pao Chicken.

Ingredienser

400 gr lårfilet av kylling i terninger

en liten rød paprika i terninger

en liten gul paprika i terninger

en liten løk, tynt skivet

en bunt grønne asparges i biter

en halv grønn squash

tre fedd hvitløk, knust

en spiseskje frisk revet ingefær

----

to spiseskjeer nøytral olje til steking

tre spiseskjeer fermentert kinesisk sortbønnepasta (Master Chili Brand)

en teskje hoisinsaus

halvannen teskje kyllingbuljong

en dl kokende vann

en teskje MSG eller en god klype havsalt

en teskje sukker

en teskje mørk soyasaus (ketjap manis)

halvannen spiseskje maisenna utrørt i litt kaldt vann

en liten håndfull ristede cashewnøtter

----

dampet jasminris til servering

Kutt kyllingen i små terninger og skjær deretter paprika, løk, asparges og squash i litt større terninger enn kyllingen.

Varm en spiseskje olje i woken og stek kyllingen i små porsjoner så de får en fin gyllen farge. Ikke gjennomstek kjøttet helt men legg det over på en tallerken etterhvert som du steker. Tilsett en ny spiseskje olje i woken og fres hvitløk, ingefær, sortbønnepasta og hoisin i et halvt minutt og tilsett alle grønnsakene. Vend lett på alt så det mikses men ikke rør hardt.

Tilsett kyllingen tilbake i woken samen med kokende vann, buljong, MSG/havsalt, sukker og ketjap og kok opp. La det småkoke i noen få minutter og smak til med mer buljongpulver om nødvendig. Tilsett maisenna utrørt i litt kaldt vann og rør det inn i den kokende sausen så den tykner og blir blank. Dryss over cashews og server retten sammen med jasminris.